Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Noc sa náhle zmenila v deň: Oblohu ožiarila veľká ohnivá guľa!

(Zdroj: YouTube)

ALBERTA - Kanadskú provinciu Alberta ožiarila minulú sobotu v noci zvláštna ohnivá guľa, ktorú zachytila kamera umiestnená na palubnej doske policajného auta. Zverejnené video ukazuje, že jej pád bol dobre viditeľný a podobal sa na zábery z ruského Čeľjabinska.

Niekoľko sekúnd trvajúci úkaz zachytila ​​kamera vo vozidle policajta Josha Stachowa. Ten bol podľa denníka Edmonton Journal na ceste k nehode, pri ktorej vodič v blízkosti mestečka Manning zrazil medveďa.

"Bolo jasnejšie a jasnejšie a zrazu sa na nebi objavil obrovský meteor. Chvíľu som nevedel, čo sa deje," opísal Stachow jav, ku ktorému došlo okolo pol desiatej večer. "Prišiel som na miesto nahlásenej nehody a ten chlapík hovoril o tom, ako zrazil medveďa. Všetkých som prerušil a len sa opýtal, či tiež videli ten meteor," dodal policajt.

Viceprezident Frank Florian z planetária Telus v Edmontone potvrdil, že vie o hlásení očitých svedkov, ktorí meteor tiež zbadali. Zároveň podľa portálu novinky.cz poprosil, nech sa ozvú aj iní svedkovia, aby mohol spolu s ďalšími vedcami určiť čo najpresnejšie miesto, kam mohli dopadnúť fragmenty kozmického telesa.

Meteor v noci

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu