Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Boj s masturbáciou: Prečítajte si, ako sa jej svet chcel zbaviť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alltips4-you.blogspot.com)

BRATISLAVA - Sex je jednou z tém, o ktorej sa v minulosti príliš konverzovať nepatrilo, zato však budil o to väčšiu zvedavosť. Najviac paniky v tejto súvislosti spôsobovala masturbácia, ktorú v 19. storočí považovali za škodlivú drogu. A ako proti nej bojovali?

Obriezka

Obriezka je chirurgický zákrok, pri ktorom sa mužovi odstráni predkožka z penisu z náboženských či hygienických dôvodov. V 19. storočí navyše ľudia verili, že je to vhodný spôsob, ako zabrániť masturbácii. Portál tn.cz. píše, že americký lekár John Harvey Kellogg dokonca navrhol, aby bola procedúra na chlapcoch vykonávaná bez anestézie. Vraj preto, aby si do konca života pamätali bolesť, ktorú pri nej prežili a spomenuli si na ňu najmä vo chvíli, keď budú mať chuť na onaniu.

Skauting

Skautské hnutie je výchovný systém, ktorý napomáha celkovému rozvoju človeka. Málokto však vie, že kedysi bol zameraný aj na cvičenia, ktoré mali mladých chlapcov priviesť na iné myšlienky než sebauspokojovanie.

Ovsené vločky

Mnohí z nás si ich ráno dávajú na raňajky. Nikto by si ale určite nebol pomyslel, že ovsené vločky boli vynájdené práve preto, aby v mužoch potlačili chuť na masturbáciu. Za všetkým stojí už spomínaný Kellogg, ktorý bol známym bojovníkom proti všetkému sexuálnemu. Milovanie s vlastnou manželkou považoval za niečo zlé, no onania bola vraj ešte horšia. Podľa neho bola totiž príčinou viacerých chorôb a psychických stavov ako epilepsia, tuberkulóza, lepra, stuhnutosť kĺbov, zmeny nálad, plachosť, akné, búšenie srdca i zlé držanie tela. Kellogg tvrdil, že sa dá týmto neduhom vyhnúť pomocou diéty, ktorá obsahovala ovsené vločky a kukuričné lupienky. Tie mali ráno pripraviť mužov o ich silu a zabrániť prúdeniu krvi do genitálií.

Vibrátor

Vibrátory slúžili odjakživa ako sexuálne pomôcky, ale aj na to, aby ženy nebláznili z túžby po dosiahnutí orgazmu. Vibrátor im ho totiž navodil omnoho rýchlejšie než masturbácia, čo zmiernilo ich hystériu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu