Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvé dieťa v Európe, ktoré porodil muž: Nemec dal život chlapčekovi!

Tehotný Thomas Beatie
Tehotný Thomas Beatie (Zdroj: Mary Ellen Mark)

BERLÍN - Thomas Beatie už nie je jediným mužom na svete, ktorý porodil dieťa. Podľa najnovších informácií sa o podobný kúsok postaral aj prvý Európan so "zmenou pohlavia", ktorý priviedol svojho potomka na svet v chudobnej časti Berlína zvanej Neukoellin.

Neznámy muž, ktorý sa narodil ako žena, dal život chlapčekovi za pomoci pôrodnej asistentky vo svojom dome. Urobil tak preto, že odmietol byť uvedený ako "matka" na nemocničných dokumentoch.

Otec, ktorý má stále rozmnožovacie orgány ženy, podstúpil niekoľkoročnú hormonálnu terapiu na "zmenu pohlavia". Podrobnosti o darcovi spermií alebo vzťahu k nemu neboli zverejnené, aby uchránili bábätko pred neželanou pozornosťou.

Oficiálne dieťa, ktoré sa narodilo 18. marca, nemá matku, ale iba otca. "Dotknutá osoba nechcela byť v rodnom liste zapísaná ako matka, ale ako otec a táto jej požiadavka bola splnená," uviedol hovorca berlínskej správy pre vnútorné záležitosti. Otec tiež požadoval, aby za žiadnych okolností nezverejnili ani pohlavie dieťaťa, ale toto úrady zamietli a uviedli, že ide o chlapca.

V Európe tak ide o prvý prípad, kedy muž porodil dieťa. V USA je však dobre známy príbeh Thomasa Beatieho, ktorý má už tri deti, ale momentálne neprežíva práve najšťastnejšie chvíle, keďže sa snaží so svojou manželkou rozviesť. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu