Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec si chce ešte užiť: Odmietol transplantáciu a čaká na smrť!

Liam Gawthorpe
Liam Gawthorpe (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Britský tínedžer trpí už od útleho veku všemožnými chorobami a rozhodne nebol šťastným a bezstarostným dieťaťom, ktoré si užívalo slasti mladosti plnými dúškami. Napriek tomu, že mu osud nadelil viac negatívneho ako ostatným, nevzdáva sa a chce sa ešte baviť.

Liamovi Gawthorpeovi (18) už vo veku troch mesiacov lekári zistili vrodenú srdcovú vadu a pľúcnu hypertenziu. Pretože jeho srdce narástlo obrátene, mal v jedenástich rokoch podstúpiť transplantáciu, ktorú však odmietol. "Videl som ľudí, ktorým tento zákrok vôbec nepomohol. Chcem ostatným ukázať, že nezáleží na tom, aký zdravotný problém máte, mali by ste toho robiť čo najviac," hovorí Liam.

Podľa portálu tn.cz necelý týždeň pred jeho 16. narodeninami bol chlapec hospitalizovaný so silnými migrénami a vracaním. Na mozgu mu našli absces a jeho odstránenie trvalo viac ako šesť hodín.

Po operácii trpel Liam stratou pamäti. Jedna z mála vecí, ktorú si vybavoval, boli hodiny stolárstva. Začal teda vytvárať vtáčie búdky a predávať ich na internetovej aukcii. Po troch mesiacoch si dokonca založil obchod, ktorý chce po smrti venovať bratovi, a tak ho zabezpečiť. Za posledné dva roky sa totiž jeho stav výrazne zhoršil. Chlopne začali presakovať a do srdca sa mu nedostáva dostatok kyslíka.

"Každé ráno musí jeden z nás ísť do jeho izby skontrolovať, či ešte žije. Každú noc ideme do postele a nevieme, či to nie je naposledy, kedy ho vidíme živého," uviedol otec Neil, ktorý je však na rozhodnutie svojho syna pyšný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu