Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bizarné chúťky tehotných žien: Jedia piesok a špongie

Kúpeľ inšpiroval k pojedaniu špongií
Kúpeľ inšpiroval k pojedaniu špongií

VEĽKÁ BRITÁNIA – Tehotenstvo so sebou prináša hlavne hormonálne zmeny. Tie sa netýkajú len zmeny váhy, celkovej zmeny postavy, či psychické zmeny, ale aj zmeny chutí a návykov v stravovaní. Niektoré ženy majú počas tehotenstva zvýšenú chuť na sladké, iné na slané či štipľavé. Kelly-Marie Pearceová z Wolverhamptonu vo Veľkej Británii si však počas tehotenstva zamilovala piesok a špongie na umývanie riadu.

Angličanka (28) počas tehotenstva doslova milovala naozaj netradičné sendviče. Robila si ich zo špongií, ktoré naplnila pieskom. Vysvetľuje, že podivné chute začali, keď uvidela piesok v klietke papagája. Pre denník The Sun prezradila: "Stále som mala divný pocit v puse a na niečo som mala neuveriteľnú chuť. Potom som uvidel piesok v klietke a vtedy to prišlo.“ Kelly-Marie dodala: "Myslela som si, že to bola len jednorazová chuť, keď som bola tehotná so synom Lucianom. Ale keď som otehotnela s Lolou všetko to začalo znova." Na špongie dostala chuť počas kúpania sa, a tak ich začala plniť pieskom. Stravovacie túžby boli také veľké, že za deň zjedla celý balíček špongií a podivné jedlo musela so sebou nosiť všade a za všetkých okolností.
 
Našťastie sa jej dve deti štvorročný Lucian a sedemmesačná dcéra Lola narodili zdravé aj napriek jej netradičnej tehotenskej strave.
 
Matke dvoch detí diagnostikovali vzácnu poruchu príjmu potravy, ktorá spôsobuje pacientom neuveriteľnú túžbu jesť nepožívateľné objekty. Po pôrode sa však chute vrátia do normálu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu