Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zabehnúť od Tatier až k Dunaju za 36 hodín? Aj to sa dá!

Zabehnúť od Tatier až k Dunaju za 36 hodín? Aj to sa dá! Zobraziť galériu (4)
Zabehnúť od Tatier až k Dunaju za 36 hodín? Aj to sa dá! (Zdroj: SHEruns)

Trasu dlhú 345 km sa chystá počas tohto víkendu zabehnúť aj 12ka mladých bežkýň z novovzniknutého ženského bežeckého klubu SHEruns. Držať palce im môžte na celej trase z Jasnej až do Bratislavy.

Už počas tohto víkendu sa uskutoční naozaj nezvyčajná bežecká akcia s názvom od Tatier k Dunaju. Úlohou bežcov v jednotlivých štafetových tímoch bude prebehnúť trasu dlhú 345km z Jasnej do Bratislavy. Štartuje sa v sobotu ráno, beží sa vo dne aj v noci, pričom bežci by mali do cieľa na bratislavskú pláž doraziť v priemere za 36 hodín, v nedeľu vo večerných hodinách.

Preteku sa zúčastní aj štafeta zložená čisto len z reprezentantiek nežného pohlavia. Tvorí jú 12 členný tím dievčat  a žien – amatérskych bežkýň z novovzniknutého ženského bežeckého klubu SHEruns.  “V SHEruns bežeckom klube veríme, že behanie je zábava, ak pri sebe máte niekoho, s kým si rozumiete. Našu filozofiu sme sa rozhodli reprezentovať aj na tomto naozaj netradičnom bežeckom preteku a nepochybujeme, že na trati zažijeme naozaj veľa spoločnej zábavy, ale aj sebaprekonávania sa,” prezrádza Petra Holéczy Prekopová, jedna zo zakladateliek klubu.

“Celý pretek je rozdelený na 36 úsekov dlhých v priemere 10 km. Tzn., že každá členka nášho tímu počas 36tich hodín odbehne približne 30 km. Nie je to málo, avšak zasa nie je to vzdialenosť, ktorá sa po niekoľkotýždňovej príprave nedá zvládnuť,” hovorí Jane Kutlíková, kapitánka SHEruns tímu a spoluzakladatelka klubu a verí, že budúci rok zostavia v rámci SHEruns klubu viacero podobných štafetových družstiev.

Na pretek sa dievčatá v SHEruns klube poctivo pripravovali podľa profesionálneho bežeckého plánu. Počas tohto obdobia získali aj podporu od rôznych partnerov, ktorých myšlienka takto odvážneho cieľa nadchla a rozhodli sa pomôcť. “Naša veľka vďaka patrí najmä organizátorovi preteku agentúre Top Koncept, značke Nike a Red Bull, firmám Kvalita Tour Poprad a Todos Italia za zapožičanie áut, a Slovnaftu za tankovacie karty,” hovorí Michaela Fingerlandová, predsedníčka SHEruns klubu.

O SHEruns

SHEruns je bežecký klub, ktorý vznikol výlučne na podporu ženskej bežeckej komunity. Každý štvrtok organizuje v Bratislave spoločné bežecké tréningy, poskytuje svojim členkám rôzne benefity v podobe zliav, organizuje spoločné bežecké výlety a v spolupráci s rôznymi značkami dáva ženám motiváciu aj prostredníctvom súťaží o oblečenie alebo štartovného na bežecké eventy v Európe i mimo nej. Pridať sa môže ktorákoľev žena / dievča, bez ohľadu na to, či je pokročilá bežkyňa, alebo začiatočníčka. Info nájdete na www.sheruns.sk, alebo na Facebooku www.facebook.com/sherunsslovakia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu