Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO láme rekordy sledovanosti: "Sardinky" v čínskom metre bavia svet!

(Zdroj: YouTube)

PEKING - Zabudnúť na vlastné trable v dopravnej špičke asi pomáha video, natočené na mobilný telefón v pekinskom metre. Zábery z podzemky čínskej metropoly už videlo viac ako milión ľudí. Ale tí, čo nemajú zrovna radi davy, by sa radšej ani pozerať nemali.

"Až sa nabudúce budete sťažovať na metro v špičke, spomeňte si na Peking," odporučil na svojom webe britský denník The Telegraph k záberom z pekinskej "linky číslo 13", kde sa tisíce cestujúcich už pri čakaní na súpravu "tlačia ako sardinky", aby po jej príchode prepukla hotová bitka o miesto vo vnútri vagónu.

"Obyvatelia Pekingu sa v taktike boja asi moc nevyznajú. Na záberoch je jasne vidieť, že jedného z pasažierov, ktorý sa snažil vystúpiť z vagónu, doslova natlačili zase späť," poznamenal moskovský pozorovateľ zo servera newsru.com a pripomenul, že čosi podobné sa odohrávalo aj v moskovskom podzemí, keď začiatkom júna horelo na jednej stanici a tisíce ľudí sa tlačili pri snahe rýchlo vyjsť z metra von; skoro osem desiatok utrpelo zranenia.

Pekinské metro síce patrí k najdlhším a najlacnejším na svete, ale v počte prepravených pasažierov ho predbehnú podzemky v Tokiu a Soule. Ale asi len v Pekingu si môže cestujúci, ktorý v tlačenici príde o vlastnú obuv, zapožičať od výpravcu náhradnú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu