Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horor v hlbinách: Úhor napadol potápača, odhryzol mu kus líca!

Jimmyho zranenie vyzeralo hrozivo Zobraziť galériu (2)
Jimmyho zranenie vyzeralo hrozivo (Zdroj: travel.aol.co.uk)

GALWAY - Amatérskeho potápača Jimmyho Griffina napadol počas expedície vo fjorde Killary Harbour na západe Írska veľký úhor morský (Conger conger), ktorý mu odhryzol kus líca. Stalo sa tak v hĺbke 25 metrov, Griffin preto nemohol po útoku vyplávať rýchlo k hladine, pretože by mu hrozilo dekompresné ochorenie.

"Zrazu ma niečo veľmi silno udrelo do tváre. Cítil som sa ako handrová bábika. Zaseklo sa mi to do tváre a agresívne to so mnou trhalo. Hrýzlo ma to a točilo sa to okolo mojej tváre," spomína na desivé okamihy Jimmy.

Úhor mu potom vyrazil z úst dýchaciu automatiku, takže sa Ír skoro utopil. Až keď sa ho ryba pustila a odplávala preč, všimol si, že to bol morský úhor. "Bol väčší než ja, meral takmer dva metre. Bol hrubý asi ako ľudské stehno, mal obrovskú silu," povedal Griffin.

Po tom, ako zraneného muža dostali z mora na breh, ho previezli do nemocnice v meste Galway. Tam ho zošili plastickí chirurgovia. "Mal som obrovské šťastie, že som ten útok prežil. Lekári odviedli fantastickú prácu. Vravia, že jazvu nakoniec nebude ani vidno," dodal.

Horor v hlbinách: Úhor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: travel.aol.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu