Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britániu šokuje nová "hra": Muži sa schválne infikujú HIV!

Nick má vírus HIV
Nick má vírus HIV (Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN - Niektorí britskí muži sa zrejme úplne zbláznili. Ako inak by sa dala vysvetliť túžba nakaziť sa ochorením, ktoré ich skôr či neskôr určite zabije. Informácie zverejnil denník Daily Mirror, ktorý sa odvoláva na výpoveď takto nakazeného muža.

Experti vo Veľkej Británii varujú verejnosť pred novou "hrou", ktorá sa medzi silnejším pohlavím šíri ako blesk. Ide o to, aby sa nakazili vírusom HIV, ktorý spôsobuje ochorenie AIDS. Potvrdil to mladík, ktorý si dal krycie meno Nick. Podľa neho stovky mužov prostredníctvom internetu vyhľadávajú osoby, ktoré z tohto hľadiska predstavujú potenciálne riziko a majú s nimi nechránený pohlavný styk. Nick sa už týmto spôsobom sám pred dvoma rokmi nakazil.

A o čo vlastne týmto bláznom ide? Znie to priam úchylne, ale vraj ich to vzrušuje. Nick dokonca priznal, že sa po tom, ako ochorel, cíti oveľa lepšie. "Mám sa skvele a som plný energie. Zrejme to súvisí s liekmi, ktoré kvôli HIV beriem," šokuje tridsaťročný administratívny pracovník, ktorý by si mal zrejme uvedomiť, že sa tak dobre nebude mať navždy.

Britská Národná zdravotná služba (NHS) vlani minula 840 miliónov libier (975 miliónov eur) na liečbu HIV pozitívnych pacientov. Čoskoro však táto suma v dôsledku nezodpovedného správania niektorých ľudí ešte stúpne.

"Táto hra ma desí, pretože sa pri nej hazarduje s ľudskými životmi. Liečba nie je zárukou, že sa z choroby dostanete. Úmrtnosť na AIDS je stále vysoká a podľa všetkého sa bude ešte zvyšovať," povedal Simon Prytherch z Nadácie AIDS Eltona Johna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu