Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Textilka v strachu: Ženy na toaletách napáda duch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: zombiegames01.wordpress.com)

DHÁKA - Majitelia textilnej továrne v Bangladéši museli modlitbami a rozdávaním jedla chudobným zahnať ducha o ktorom zamestnanci - prevažne ženy - tvrdili, že sa v továrni zjavuje. Kvôli nemu odmietali zamestnanci pracovať a demolovali zariadenie fabriky.

Asi 3500 zamestnancov továrne v meste Gazipur severne od Dháky v utorok vyhlásilo štrajk. V snahe prinútiť vedenie, aby zakročilo proti duchovi, ktorý napáda ženy na toaletách, začali ľudia rozbíjať nábytok a odmietali vrátiť sa k svojim povinnostiam.

Majitelia preto v stredu usporiadali špeciálne čítanie veršov z koránu a rozdali jedlo chudobným, aby ducha z továrne vyhnali. Do vyháňania sa zapojili všetci vedúci pracovníci textilky, uviedla miestna polícia.

Lekárski odborníci sa domnievajú, že "útok ducha" môže byť známkou psychického utrpenia, ktorým zamestnanci trpia po sérii smrtiacich katastrof v textilnom priemysle. V apríli zahynulo 1129 ľudí pri najhoršom priemyselnom nešťastí na svete, keď sa blízko Dháky zrútila osemposchodová budova, v ktorej bolo päť textiliek.

"Robotníci v textilkách prepadajú panike. Spomienka na smrť toľkých ich kolegov je stále čerstvá," povedal riaditeľ Ústavu epidemiológie, kontroly chorôb a výskumu (IEDCR) Mahmudur Rahmán.

Videnie ducha môže podľa neho signalizovať hromadnú hystériu ktorá tiež môže byť zodpovedná za záhadné ochorenie stoviek ľudí pracujúcich v textilkách v uplynulých týždňoch. Lekári mali pôvodne podozrenie na kontaminovanú vodu alebo otravu, ale pretože nenašli žiadne dôkazy, ktoré by to potvrdzovali, prikláňajú sa teraz k teórii o "hromadnej psychogénnej poruche".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu