Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najlepším projektom roka je pomoc ľuďom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: IPcko.sk)

BRATISLAVA - Minulý týždeň sa v Bratislave uskutočnilo odovzdávanie cien MOST, ktoré každoročne udeľuje Rada mládeže Slovenska v niekoľkých kategóriách. Cenu za najlepší projekt roka získali dobrovoľníci z internetovej poradne IPčko.

IPčko je názov psychologickej poradne, ktorá funguje na internete. Za ňou stojí skupina mladých dobrovoľníkov z oblasti psychológie, sociálnej práce, či rôznych iných zameraní. Ich spoločným cieľom je pomáhať tým, ktorí si nevedia poradiť so svojimi problémami, cítia sa ťažko, nepochopene alebo bezmocne. „Dnešná doba okrem všemožného rozvoja prináša aj mnoho problémov. Ľudia sa často cítia osamelo, trpia depresiami, pocitmi nezmyselnosti života. Deti vyrastajú bez rodičov, vyhľadávajú pochybné partie a prepadajú drogám či iným závislostiam. Vytvorili sme portál, ktorí je ľahko dostupný. Každý tam môže vystupovať anonymne, čím prekonáva pocity hanby, ktoré mu neraz bránia v tom, aby vyhľadal pomoc odborníka“, objasňuje dôvody vzniku koordinátor tohto projektu Marek Madro.

Tento projekt bol spolu s ďalšími štyrmi projektmi v užšom výbere nominácií a o konečnom víťazovi rozhodla širšia verejnosť v hlasovaní. „O výsledkoch sme vopred nevedeli. O to viac sa teraz tešíme. Je to pre nás určité zadosťučinenie. Ocenenie nielen nášho projektu, ale aj našej práce, práce dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní obetovať svoj čas druhým,“ hovorí Marek Madro. „Všetky projekty si to zaslúžili, ja  sám im veľmi fandím. No mám pocit, že toto ocenenie bolo pre nás niečím, čo sme veľmi potrebovali. Veríme nášmu projektu. Chceme pomáhať, no mnohé neúspechy a sklamania nás niekoľkokrát nútili zamyslieť sa nad otázkami existencie nášho IPčka. Znamená to pre nás určitú výzvu. Teraz sme síce projekt roka, no chýba nám systematická finančná podpora, ktorá by nám umožnila plynulý priebeh, keďže aj tým, že sme na webe, máme nejaké náklady. Ďakujem preto všetkým, ktorí nám poslali hlas. Veľmi si to vážim a teším sa. Aj vďaka Vám sme vytvorili ďalší projekt. Je ním priateľstvo. Síce sme si možno celkom neznámi, no spája nás spoločná myšlienka. Nie sme ľahostajní voči druhým ľuďom a ich problémom. Ďakujeme, že ste s nami,“ dodáva na záver.

Viac o „Projekte roka“ sa dozviete na www.ipcko.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu