Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z krásky (20) sa vykľul chlap: Transka takmer vyhrala Miss!

Pammy sa už nemusí skrývať Zobraziť galériu (3)
Pammy sa už nemusí skrývať (Zdroj: sunderlandecho.com)

LONDÝN - Kráča po móle smerom k porote, pohadzuje svojimi dlhými blond vlasmi a klipká mihalnicami. Pammy Roseová je jedným zo šiestich dievčat ktoré sa prebojovali do do finále súťaže krásy. Má to ale jeden háčik; de facto je ešte stále chlapec.

Pammy sa narodila ako Paul Witton, ale už odmalička vedela, že sa niekde stala chyba. Na strednej škole nabral chlapec odvahu a prestal svoju transsexualitu skrývať. Nechal si narásť dlhé vlasy, začal sa maľovať a obliekať dievčenskú školskú uniformu.

Paul mal štyri roky, keď povedal mame, že sa viac cíti byť dievčaťom
Zobraziť galériu (3)
Paul mal štyri roky, keď povedal mame, že sa viac cíti byť dievčaťom  (Zdroj: sunderlandecho.com)

To neušlo pozornosti jeho spolužiakov, ktorí ho kvôli tomu častovali nepeknými menami. "Volali ma transka, teploš a netvor. Kamaráti síce stáli pri mne, ale aj tak som cítila, že mi nikto nerozumie," hovorí dvadsaťročná blondínka.

Momentálne berie hormóny, ktoré bránia rastu fúzov, podporujú rast pŕs a menia hlas, aby znel viac žensky. Operáciu na zmenu pohlavia podstúpi v septembri. I bez nej sa však Pammy podarilo prebojovať do miestnej súťaže krásy Face of Sunderland. Jej dievčenský výzor je tak presvedčivý, že porota na nič nedošla. Keď im dievčina povedala pravdu, nechceli tomu veriť.

Pam je pyšná, že to dotiahla až do finále
Zobraziť galériu (3)
Pam je pyšná, že to dotiahla až do finále  (Zdroj: sunderlandecho.com)

"Bola som nadšená, keď som postúpila do finále. Síce som nevyhrala, ale pre mňa to aj tak veľa znamená. Chcem, aby všetci tí, čo ma šikanovali, videli, že na mne nie je nič divné, a že som ako hociktoré iné dievča," vyhlásila Pam pre denník The Sun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu