Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenský unikát: Úrok pri pôžičke si určí žiadateľ sám

Slovenský unikát: úrok pri pôžičke si určí žiadateľ sám
Slovenský unikát: úrok pri pôžičke si určí žiadateľ sám

Jediný portál kolektívneho požičiavania na Slovensku Žltý melón prináša novinku – Rýchlu pôžičku. Maximálny úrok, ktorý je žiadateľ ochotný zaplatiť, si zvolí sám, a ak ho investori akceptujú, pôžička je schválená aj do niekoľkých hodín.

Žiadateľ si na portáli Žltý melón sám zvolí, či chce štandardnú aukciu s dražením úrokov alebo využije novinku portálu. Pri štandardnej aukcii trvá dražba úroku 21 dní, aukcia pri Rýchlej pôžičke sa ukončí maximálne do siedmich dní. Najväčšou výhodou je  úroková sadzba, ktorú si žiadateľ určí sám a rýchlosť, akou získa pôžičku. „Zatiaľ najrýchlejšie sa to podarilo od večera do rána, čiže záujemca nečakal ani jediný deň,“ priblížil Roman Feranec zo spoločnosti, ktorá portál Žltý melón prevádzkuje.

Aby boli peniaze investorov dostatočne chránené, požiadať o doplnkový produkt Rýchla pôžička nemôže každý. Žiadateľ musí mať úverový rating AA, A alebo B. Maximálna výška žiadanej sumy pri Rýchlej pôžičke je 3 000 eur, splatnosť do dvoch rokov. „Novinka je lákavá aj pre investorov, keďže úrok sa pri Rýchlych pôžičkách nedraží štandardnou formou. V praxi to znamená, že ak investor ponúkne úrok, ktorý je žiadateľ ochotný akceptovať, má istotu, že jeho ponuku nevyradí investor s nižšou sadzbou,“ povedal Roman Feranec.

Po ukončení aukcie platia rovnaké pravidlá ako štandardne. Žiadateľ zasiela podpísané zmluvy a následne mu peniaze prevedú na účet.

Portál Žltý melón funguje od októbra minulého roka a celkovo sa na ňom zaregistrovalo takmer osemtisíc ľudí, z toho pätina ako investori. Priemerná výška jednej pôžičky je tesne nad úrovňou 2500 eur. Pri podobnom druhu požičiavania nie je vopred stanovený úrok, ten sa vždy draží. Vďaka tomu sa jednému záujemcovi podarilo získať najlacnejšiu pôžičku s úrokom len 4,6 percenta.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu