Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Surové VIDEO z väznice: Bachari mučia mladíka, prosí o pomoc!

Schlosserovi okrem iného pridržiavali aj hlavu Zobraziť galériu (2)
Schlosserovi okrem iného pridržiavali aj hlavu (Zdroj: YouTube)

WINDHAM - Spojené štáty majú na krku ďalší škandál. V centre jeho pozornosti sa ocitli väzenskí bachari, ktorí bez príčiny mučia jedného z väzňov. Tamojšie úrady ale, zdá sa, zostávajú voči tomuto brutálnemu prípadu chladné.

Celý incident, ktorý sa odohral minulý rok v júni vo väznici v meste Windham, bol zachytený na kameru. Video však zverejnili až minulý týždeň a okamžite vzbudilo u mnohých ľudí pohoršenie. Ukazuje Paula Schlossera a niekoľkých väzenských strážcov, ktorí ho pripútali ku kreslu, aby mu mohli zdravotníci ošetriť ranu na ruke. Tú si chovanec spôsobil sám ako dôsledok ťažkej depresie z rozpadu manželstva.

Z obyčajného ošetrenia zranenia sa ale stalo peklo, ktoré trvalo takmer dvadsať minút. Väzňovi počas nich dávali ťažkoodenci pocítiť, kto je tam pán. Keď jedného z nich, kapitána Shawna Welcha, Schlosser opľul, nastriekal mu do tváre z blízkosti ani nie pol metra slzný sprej. Odporúčanie pritom hovorí, že by sa tak malo robiť najmenej z dvoch metrov. Mladík mal vzápätí veľké problémy sa nadýchnuť. Na záberoch taktiež počuť, ako sa mu Welch vyhráža a hovorí: "Nevyhráš. Vždy vyhrávam ja."

Surové VIDEO z väznice:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Kapitána Welcha, ktorý celému zásahu velil, po prevalení prípadu v auguste 2012 z práce prepustili, pretože porušil interné predpisy väznice. Potom však jej riaditeľ zmenil rozhodnutie na dočasnú suspendáciu v dĺžke tridsiatich dní. Teraz celú záležitosť riešia úrady, ktoré však namiesto toho, aby sa zaoberali obsahom videa, zisťujú, ako sa mohlo stať, že uniklo.

Schlosser si vo väzení odpykáva sedemročný trest za lúpež z roku 2010. Predtým pracoval ako zdravotník v armáde, odkedy ale lekári zistili, že trpí bipolárnou poruchou, odišiel z nej, informoval Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu