Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Stopli výstavbu druhého najvyšieho mrakodrapu na svete: Čím nahradili piesok?!

Finančné centrum bude po dokončení druhou najvyššou stavbou sveta Zobraziť galériu (2)
Finančné centrum bude po dokončení druhou najvyššou stavbou sveta (Zdroj: skyscraperlife.com )

ŠENZEN - V čínskom meste Šenzen hrozí, že sa tam zrúti nedostavaná budova Medzinárodného finančného centra. Stavbári totiž pri práci použili surovinu, ktorá môže časom viesť k zhrdzaveniu nosnej konštrukcie. To by mohlo znamenať hotovú katastrofu.

Takýto prístup by sa vo svetle nedávnych udalostí čakal skôr od Poliakov. Šetrenie na miestach, kde to je nie je vôbec vhodné, však zrejme nie je cudzie ani Číňanom. Na verejnosť totiž prenikli informácie, že pri stavbe budúcej najvyššej budovy krajiny použili lacný neupravený morský piesok.

Stopli výstavbu druhého najvyšieho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: skyscraperlife.com )

O šokujúcom odhalení informoval šenzenský stavebný úrad, ktorý našiel porušenia celkovo u 31 firiem. "Morský piesok obsahuje soľ a chlorid, v dôsledku ktorých koroduje oceľ," povedal agentúre Bloomberg generálny tajomník čínskej kameninárskej asociácie Han Ji’ťian.

Spoločnosť Construction Engineering Corporation, ktorá Ping’an International Finance Center stavia, tvrdí, že všetky použité materiály spĺňajú požiadavky na kvalitu. Stavebné práce však aj tak boli až do skončenia vyšetrovania pozastavené. Budova, ktorej základy boli položené v roku 2010, by mala mať po dokončení v roku 2015 výšku 660 metrov a 115 poschodí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu