Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Tínedžerka (†14) napísala na Facebook, že zomrie: O pár minút bola mŕtva!

Kayleigh zahynula pri autonehode Zobraziť galériu (2)
Kayleigh zahynula pri autonehode (Zdroj: onenewspage.co.uk)

LINCOLN - Kayleigh Lawrieová z Veľkej Británie mala zlé tušenie, keď išla v aute, ktoré šoféroval opitý kamarát jej otca. Prosila ho, nech zastaví, aby mohla vystúpiť. On ju ale úplne ignoroval a v šialenej jazde pokračoval. O pár minút neskôr tínedžerka zahynula.

Pred časom sa štrnásťročná dievčina vybrala spolu s otcom Scottom (36), jeho kamarátom Stevenom Hayterom (42) a jeho synom na výlet do prístavného mesta Skegness. Muži jeden večer zašli do krčmy a sedem hodín tam nasávali. Zdvihli sa až vtedy, keď prevádzkar ohlásil záverečnú.

Po pár hodinách spánku vstali s tým, že sa ide naspäť domov. Steven sa ešte napil z fľaše vína a sadol za volant svojho Renaltu Clio. Šliapol na plyn a vydal sa na zbesilú jazdu, akokeby bol pretekár Formuly 1. Kayleigh ho prosila, aby zastal, alebo aspoň spomalil. Hayter ju však nepočúval a jej otec jej dokonca povedal, aby "nebola hlúpa a nekazila zábavu". Vystrašená školáčka vtedy napísala na Facebook: "Myslím, že čoskoro zomriem. Všetkých vás mám rada."

To boli zároveň jej posledné slová. O niekoľko minút neskôr totiž ešte stále opitý Steven stratil kontrolu nad vozidlom a skončil v priekope. Dievčina bola okamžite mŕtva, trinásťročný chlapec, ktorý sedel na zadnom sedadle s ňou, utrpel zlomeninu lebky a zranenie tváre.

Krvný test, ktorý Hayter absolvoval štyri hodiny po nehode, odhalil, že množstvo alkoholu v jeho tele viac ako dvojnásobne prekračovalo povolený limit. Súd ho za usmrtenie neopatrnou jazdou odsúdil na šesť rokov nepodmienečne a udelil mu dvojročný zákaz riadenia automobilu po tom, ako vyjde z väzenia, napísal britský The Sun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu