Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chlapec (13) oznámil svoju samovraždu na internete: Ukázal dorezané ruky!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: cbs)

COLUMBIA - Americký chlapec na účte sociálnej siete Instragram zverejnil fotografiu svojej dorezanej ruky spolu s oznámením, že pri príležitosti svojich 13. narodenín chce spáchať samovraždu. Tisíce ľudí z celého sveta mu poslali listy, v ktorých sa mu snažili ukázať, že nemá zmysel zachádzať do krajností.

Noaha Brocklebanka, ktorý chodí do siedmej triedy v americkej Columbii, roky šikanovali jeho spolužiaci. Tí ho mučili rôznymi prezývkami ako tučko, špata alebo lúzer. "Cítil som, že už nič nemá cenu. Môj život bol hrozný. Nemal som nikoho," prezradil chlapec televízii CBS.

Šikana spolu s depresiami viedla Noaha k tomu, že 26. januára zverejnil na Instagrame znepokojujúci záber a hlášku: "Deň plánovanej samovraždy: 08.2.2013, moje narodeniny". Keď to uvidela jeho zdesená matka, odviezla syna do nemocnice, kde ho liečili osem dní.

Chlapec (13) oznámil svoju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbs)

Karen Brocklebanková však neurobila iba to, ale prišla aj s nápadom, ako synovi pomôcť v ťažkých časoch. Rozhodla sa o jeho príbeh podeliť so svetom v nádeji, že by mu iní mohli ponúknuť slová útechy. "Dala som to tam. Bola som zúfalá. Bola to otázka prežitia," povedala.

Najprv požiadala niekoľko priateľov na Facebooku, aby Noahovi poslali svoje odkazy v liste. Nakoniec ich chlapcovi v rozmedzí pár týždňov doručili už niekoľko tisíc."Obnovilo to moju vieru v ľudí. Skutočne," prezradila dojatá Karen.

Vrelé a inšpiratívne slová nakoniec pomohli aj Noahovi, ktorý hovorí: "Zameral som sa iba na zlých ľudí, ako sú tyrani. Potom som si uvedomil, že existujú aj láskaví ľudia, ktorí môžu byť mojimi priateľmi."

Chlapec (13) oznámil svoju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbs)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu