Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bojíte sa maturity? Poradíme vám skvelé tipy!

Bojíte sa maturity? Poradíme vám skvelé tipy!
Bojíte sa maturity? Poradíme vám skvelé tipy!

Maturita je skúškou dospelosti. Tvrdia to všetci, ktorí chcú študentov so zelenými stužkami prinútiť k učeniu. Pravdou však je, že s dospelosťou nemá takmer nič spoločné. Často ani s vedomosťami, ktoré nahradia jednoduché triky.

O maturite sa tradujú najbizarnejšie historky. Niekto utiekol, iný ozelenel, ďalší mal románik s učiteľkou. Dievčatá prišli polonahé, od strachu sa vyhádzali alebo koketovali s nesprávnym vyučujúcim. Nakoniec všetci prešli a dnes nechápu, čoho sa vlastne báli.

Aj keď sa maturita stále mení, vynaliezavosť mladých ľudí ostáva. Viac ako vypracované maturitné témy ich zaujíma, ako s komisiou vybabrať a nevyletieť. Prinášame vám preto tipy, ktoré na skúškach pomohli celým generáciám študentov. Ale pozor na ich riziká!

  1. Výstrih. Nič pre vás, chlapci. Tento najstarší a najúčinnejší trik pomáha len dievčatám. Veď kto by sa už sústredil na odpoveď, keď mu oči padajú o čosi nižšie. Hrozbou sú závistlivé učiteľky!
  2. Sukňa. Stavte na rafinovanosť a oblečte si šaty alebo sukňu. A nestresujte, ak si bude komisia chcieť overiť, či ste rovnako múdra ako pekná.
  3. Slzy. Opäť nič pre drsných chlapov, plakať môžu len dievčatá. Nie však hocijako! Oceňuje sa čo najúprimnejší a najzúfalejší nárek, ktorý zastaví len dobrá známka. Upokojenie za dverami odmietnite, druhú šancu totiž nemáte.
  4. Ťahák. Aj majster tesár sa utne a pod tlakom maturitných skúšok to platí dvojnásobne. Dobrý ťahák zaručí duševnú pohodu, no môže spôsobiť kopu problémov. Pri jeho odpisovaní na to myslite.
  5. Nevoľnosť. Vyžaduje si herecké majstrovstvo a premyslenú taktiku. Závrat treba správne načasovať a dramaticky oznámiť. Nevyhnutné sú psie očká a pár bolestivých stonov.
  6. Podlizovanie. Ak ste sa doteraz nehlásili na všetky referáty, nesedeli v prvej lavici a nepísali si každé učiteľovo slovo, už s tým ani nezačínajte. Žiadosť o priateľstvo na sociálnej sieti a prehnaná poslušnosť by mohli byť podozrivé. A vy predsa nechcete, aby sa o vašich čistých úmysloch pochybovalo.
  7. Učenie. Najnavštevovanejší maturitný server je Zmaturuj.sk a pre všetkých maturantov je dobre známy aj najväčší študentský portál Zones.sk Tento spoľahlivý a časovo náročný trik využíva v kombinácii s vyššie uvedenými mnoho študentov. Či už si minuloročné maturitné testy robia mesiace alebo deň pred skúškami, výsledok je väčšinou rovnaký: Všetci ich zvládnu. Veď ako sa hovorí: Maturita je ako plot. Keď ho nepreskočíš, prehodia ťa.

A aké triky použijete na maturitách vy?

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu