Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Z tohto vás rozbolia oči: Hrozný trend v Japonsku robí zo žien strašidlá!

Takéto strašidlá sa premávajú v japonských mestách Zobraziť galériu (9)
Takéto strašidlá sa premávajú v japonských mestách (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - V móde sa už premleli všakovaké extrémy, od účesov a'lá Jaromír Jágr, platformových topánok pripomínajúcich žehličky, až po výrazný mejkap, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani Kleopatra. Japonky najnovšie prepadli trendu nazývanému "ganguro". A čo to vlastne je?

Japonské ženy rozhodne vedia, ako zaujať. Nová móda, ktorej podľahli mnohé z nich, z nich robí atrakciu, ktorú by prehliadol asi len slepý. Hoci ganguro vznikol ešte v minulom storočí, miestne devy ho masovo nasledujú až teraz.

O čo vlastne ide? Ganguro predstavuje extravaganciu najvyššieho zrna, ktorej vytvorenie určite netrvá menej ako hodinu. Pre dievčiny vyznávajúce tento štýl je charakteristické silné umelé opálenie, výstredné oblečenie, rôzne ligotavé ozdoby na tvári, prapodivný účes a biele líčenie pier a očí, ktoré vychádza z japonských tradícií.

Z tohto vás rozbolia
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Mnohí sa pýtajú, čo je na ganguro také špeciálne, že mu prepadli tisíce tínedžeriek. Je to preto, lebo mladí Japonci čoraz viac inklinujú k západnej, než k domácej kultúre. Snažia sa vymaniť spod prísnych pravidiel, ktoré upravujú, ako by sa mali obliekať či správať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu