Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce VIDEO: Vražda pred vašimi očami! Ako by ste sa zachovali?

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Čo by ste urobili v prípade, že sa otvoria dvere výťahu a vy v ňom zbadáte súboj dvoch mužov na život a na smrť? Presne túto otázku si kladie video, v ktorom sa náhodní okoloidúci stali svedkami pokusu o vraždu a ich reakcie boli naozaj rôznorodé. Išlo vraj o klasický psychologický test, ktorý skúmal, či ľudia zvolia "útok" alebo "útek".

Za videom sa skrýva reklamná agentúra Thinkmodo, ktorá sa takýmto spôsobom snaží spropagovať najnovší film s názvom Dead Man Down, v ktorom hrá Colin Farrell. Ide však zároveň o zaujímavý experiment, ktorý postaví ľudí pred hraničnú situáciu a núti ich nejakým spôsobom zareagovať.

Ako naznačujú zábery, niektorí sa okamžite vrhli na pomoc hercovi, ktorý predstieral, že sa ho druhý muž snaží uškrtiť. Iní zvolili tú najpohodlnejšiu možnosť a jednoducho zdúchli, ako by sa ich výjav, ktorý práve uvideli, vôbec netýkal. Ďalší sú natoľko šokovaní, že sa nedokážu ani pohnúť a čerešničkou na torte je mladík, ktorý využil situáciu, vytiahol mobilný telefón a všetko si zaznamenal.

Ak by sa niečo podobné stalo nám a potrebovali by sme pomoc, určite by sme nechceli, aby nás okoloidúci nechali napospas osudu alebo by sme sa dokonca stali akousi atrakciou. Treba preto dúfať, že ak niekto nabudúce pri takomto incidente vytiahne mobil, nebude to preto, aby sa mohol pred ostatnými chváliť tým, čo zažil, ale úrychlene privolal políciu. Otázne je, ako by sme sa na miesta svedka zachovali my sami.

;

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu