Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Väzeň vo vlastnom tele: Nohy ženy (42) vážili dokopy viac ako 120 kg!

Sophia roky preležala v posteli Zobraziť galériu (4)
Sophia roky preležala v posteli (Zdroj: whatsonchengdu.com)

KAPSKÉ MESTO - Sophia Lootsová z Juhoafrickej republiky bola viac ako päť rokov uväznená vo vlastnej posteli. V nohách sa jej totiž hromadila tekutina, ktorá z nich robila doslova okovy. Každá vážila neuveriteľných 63 kilogramov.

Trápenie štyridsaťdvaročnej ženy odštartovalo štipnutie moskyta v roku 2006, napísal The Sun. Krátko nato jej začali hrozne opuchať nohy. Spôsobil to lymfedém, čo je ochorenie lymfatického systému. Dochádza vtedy k blokácii drenáže lymfy a to vedie k opuchom. K tomu sa pridružila aj elefantiáza, čiže chronické zhrubnutie kože.

Väzeň vo vlastnom tele:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: whatsonchengdu.com)

Lootsová sa dlho vyhýbala lekárskej návšteve, pretože sa kvôli svojej obezite hanbila. Navyše sa od zúfalstva začala ešte viac prejedať. Jej stav dospel až do takého štádia, že bez cudzej pomoci nedokázala ísť ani na záchod. Potom upadla do ťažkej depresie a zdalo sa, že jej už niet pomoci.

Nakoniec sa však Sophia predsa len pozviechala a dala sa na radikálnu diétu, ktorú jej naordinovali lekári. Keď schudla toľko, koľko bolo potrebné, podstúpila operáciu, počas ktorej chirurgovia nohy odvodnili a odstránili z nich prebytočnú kožu a mäso.

Väzeň vo vlastnom tele:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: whatsonchengdu.com)

Žena, ktorá s manželom adoptovala dve deti, tak konečne môže znovu chodiť. "Naozaj som si myslela, že v tej posteli zomriem. Moje deti sa museli každý deň ponáhľať zo školy domov, aby mi pomohli aj s tými najzákladnejšími vecami. To je už ale preč. Opäť sa dokážem postaviť na vlastné nohy a robiť to, čo sa od matky vyžaduje," povedala Sophie, ktorá teraz váži 127 kíl.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu