Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Rusi neveria, že na nich padol meteorit: Konšpirácie a apokalypsa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - V Rusku zavládla skepsa. Po páde meteoritu v Čeľabinsku sa rozhodli tamojšie noviny Izvestia opýtať svojich čitateľov, čo podľa nich spôsobilo explóziu a následnú tlakovú vlnu, ktorá zranila vyše tisíc ľudí. Výsledky boli vcelku prekvapivé, sotva polovica z nich verila "oficiálnemu" vysvetleniu.

Zvyšok respondentov mal širokú škálu ďalších teórií, vrátane toho, že výbuch bol odkazom od Boha, zrútením mimozemskej kozmickej lode alebo dokonca mimozemským trójskym kôňom, ktorý na Zem priniesol smrtiaci vírus, aby vyhladil ľudstvo.

Podľa Alexeja Grazhdankina, zástupcu riaditeľa nezávislej moskovskej prieskumnej agentúry, vyplýva takáto skepsa z histórie. "Naši ľudia si pamätajú sovietsku minulosť, kedy boli správy o katastrofách zamlčované alebo nepravdivé ," uviedol Grazhdankin a dodal: "Nemáme žiadne vedecké prieskumy verejnej mienky o tom, čo si ľudia myslia o udalosti v Čeľabinsku, ale dá sa bezpečne predpokladať, že väčšina Rusov uznáva, že to bol meteorit."

"Naše minulé prieskumy však ukazujú, že až 25 percent Rusov verí v UFO. Mnoho ľudí jednoducho nechce akceptovať vysvetlenie, o ktorom sa učili už v škole. Aj keď majú k dispozícii všetky potrebné informácie, nechcú tomu veriť," mieni Grazhdankin.

Rusi ale nie sú ani zďaleka jediní, ktorí nesúhlasia so stanoviskom, že meteorit bol iba meteorit. Spisovateľ Gary C. Daniels, verí, že ide o dôkaz napĺňania mayských proroctiev o konci sveta. Na webových stránkach tiež poukázal na teóriu, že explózia bola strašne podobná scenáru videohry "X-COM: Enemy Unknown" z októbra minulého roka, v ktorej mimozemská invázia začína zrážkou meteoritu a Zeme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu