Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrozné VIDEO: Chlapec sa zrútil z lanovky, padal 14 metrov!

(Zdroj: YouTube)

SANTA FE - Mladícka nerozvážnosť takmer pripravila o život chlapca, ktorý sa viezol na lanovke v lyžiarskom stredisku Santa Fe. Pri triafaní sa snehovými guľami s kamarátmi stratil rovnováhu a vypadol zo sedačky. Hoci sa ešte chvíľu držal konštrukcie, nakoniec sa zrútil z výšky približne 14 metrov na zem.

Mladík nerešpektoval predpisy a nemal pripnutý bezpečnostný pás. Namiesto sedenia stál a hádzal snehové gule po svojich priateľoch na sedačke pred ním. Pri jednom z hodov však stratil rovnováhu a vypadol.

"Zachytil sa niekde pri ôsmom stĺpe lanovky a pustil sa pri čísle 21, to znamená, že sa udržal asi šesť minút. Vzhľadom na to z akej výšky spadol a ako tvrdo, tak mal veľké šťastie," uviedol v rozhovore pre Santa Fe New Mexican šéf horskej služby Cody Sheppard.

K pádu došlo na začiatku februára, ale video zverejnil jeden z mladíkových kamarátov až minulý pondelok. Chlapec utrpel otras mozgu, fraktúru lebky a mal potrhanú pečeň. Sheppard však uviedol, že v nemocnici, kam ho letecky transportovali, strávil len niekoľko dní.

"Nestratil vedomie a normálne odpovedal na otázky. Teraz už je doma a darí sa mu dobre. Jeho matka mi povedala, že už je späť v škole," povedal Sheppard a dodal, že nehode sa dalo ľahko predísť, keby mladík nebol vymýšľal. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu