Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Košice majú svoj most lásky

Prvých sto párov dostalo kladku od mesta Zobraziť galériu (10)
Prvých sto párov dostalo kladku od mesta (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Po vzore iných miest, sa i v Košiciach rozhodli, že ako symbol lásky bude v centre mesta most lásky. Milý nápad zrealizovali práve na sv. Valentína a prvé zaľúbené dvojice, zavesili na most pri Jakabovom paláci kladky, ktoré symbolizujú uzamknutie ich lásky, aby vydržala čo najdlhšie.

Prvá stovka párikov, získala kladku od mesta. „Na moste zaľúbenci dostali ako darček mydielko v tvare srdca a visiaci zámok, na ktorý si mohli špeciálnou fixkou napísať nápisy, svoje iniciály, dátum zoznámenia či svadby,“ povedala vedúca odboru marketingu a kultúry košického Magistrátu Andrea Horváthová.  Podľa tradície, kľúč od zámky treba vhodiť do rieky. Keďže pod košickým mostom, rieka netečie, páriky kľúčik mohli vhodiťdo schránky na moste, alebo si ich vziať so sebou.“Skvelý nápad. Sme spolu už vyše štyroch rokov a toto je veľmi milé gesto, zvlášť na Valentína,“ povedali zaľúbenci Martina a Marek. Podobne nadšene sa vyjadrovali i ďalšie páry a kladky upevňovali na most až do neskorého večera.

Myšlienka ,,zamykania lásky" má svoj pôvod v Číne, kde si dvojice upevňovali zámky na Veľký čínsky múr. Mosty lásky dnes môžeme vidieť v mnohých európskych metropolách ako Paríž, Praha či Rím, no zopár z nich existuje už aj v slovenských mestách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu