Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovensko a Rakúsko spojí nový most: Pozrite, koľko to bude stáť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záhorskú Ves a rakúsky Angern by mal spájať nový most. Jeho výstavba je prioritou nasledujúceho programového obdobia 2014 - 2020 pre Bratislavský samosprávny kraj. Most bude cestným mostom, no projektový návrh počíta aj s pruhom pre peších a cyklistov.

"Pôjde o ďalšie významné dopravné spojenie medzi Slovenskom a Rakúskom ponad rieku Morava. Zlepší sa mobilita, pracovné príležitosti a turizmus," povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Krajskí poslanci na piatkovom zastupiteľstve schválili Zámer realizácie mosta v programovom období 2014 - 2020 vzhľadom na to, že Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika - Rakúsko 2007 - 2013 nedisponuje požadovanou výškou finančných prostriedkov. S výstavbou by sa malo začať najskôr na jeseň 2015. Predpokladané náklady na prípravu a výstavbu mosta sú 12 miliónov eur, presný rozpočet bude známy po aktualizácii projektovej dokumentácie.

Most spájajúci Angern a Záhorskú Ves bude ďalším projektom cezhraničnej spolupráce Bratislavského kraja a Dolného Rakúska, ktorý má byť financovaný z eurofondov. Bratislavský kraj má obmedzenú možnosť čerpať eurofondy a Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko je jednou z mála možností, ako čerpať oprávnené prostriedky, informovala hovorkyňa BSK Miroslava Rácová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu