Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bláznivé pátranie: Mladík precestoval 63 krajín a utratil 43-tisíc kvôli tomuto!

(Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Ženatý Angličan Mick Hobday (33) vymenil radosti života v chomúte za cestovanie a počas svojho vyše 10-ročného putovania po piatich kontinentoch sa zameral na nezvyčajný artikel. Rozhodol sa, že nájde najlepšie kukuričné lupienky na svete a zatiaľ už vraj stihol zjesť vyše 4-tisíc misiek.

Mick popísal svoje ideálne kukuričné vločky ako "tmavé, chrumkavé, organické a lokálne vypestované". Preto sa zameriava hlavne na miestne značky.

Jeho vášeň začala približne vo veku desať rokov, keď ich prvýkrát ochutnal na raňajky a potom na nich začal byť tak závislý, že ich jedol až trikrát denne. Vždy však s mliekom a cukrom.

Nadšený cestovateľ v roku 2002 prišiel s myšlienkou ako skombinovať svoje dve záľuby a odvtedy si vločky doprial už v desiatkach krajín, vrátane Mali, Brazílie, Thajska či Švajčiarska. Pracoval v rôznych dočasných zamestnaniach, aby ušetril peniaze na svoje výlety, z ktorých vyše 20-tisíc kilometrov prešiel na bicykli.

"Žijem cestovaním a chcem navštíviť všetky krajiny na svete. Avšak, chcel som, aby moja cesta bola jedinečná, a tak som prišiel s myšlienkou jesť kukuričné ​​lupienky v každej krajine," uviedol muž s tým, že našťastie nebolo ťažké nájsť ich v obchodoch, keďže kukurica je základnou obilninou.

Mickova púť aj po prejdení 63 krajín neustále pokračuje a koncom tohto roka sa chystá do Indie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu