Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandálne interview s odhaleným rozkrokom: Premiér chce trest pre vtipkárov!

Ivica Dacič
Ivica Dacič (Zdroj: internet)

BELEHRAD - Hlučnú dohru má v Srbsku kauza provokačného interview s premiérom Ivicom Dačicom, s ktorým v utorok v televíznom štúdiu hovorila vnadná moderátorka bez nohavičiek. Do veci sa v stredu vložil srbský zväz novinárov a policajné odbory. Sámotný premiér vo štvrtok nariadil vyšetrenie chúlostivej udalosti.

Spočiatku sa zdalo, že Dačič situáciu zvládol pomerne zdatne. Keď zistil deficit moderátorkinho odevu, mierne zneistel, ale pohoršenie najavo nedal. Včera však najčítanejší srbský denník Blic citoval premiérovho bezpečnostného poradcu Ivicu Tončeva, podľa ktorého bude celý prípad dôkladne vyšetrený.

"Tu bolo zosmiešnené Srbsko, nie predseda vlády. Premiérov úrad to neponechá bez trestu," povedal Tončev. Čoho presne sa bude vyšetrovanie týkať, neprezradil.

Rozhorčenie dali už skôr najavo aj profesijné organizácie. Nezávislý zväz srbských novinárov označil recesistickú akciu za "nedôstojnú a neprijateľnú provokáciu", ktorá popiera štandardy serióznej žurnalistiky a môže byť pokladaná za pornografiu.

Video pobúrilo novinárov aj samotného premiéra

Ivica Dačič

Policajní odborári oficiálne vzniesli otázku ohľadom profesionálnej úrovne premiérovej ochranky. Až do zverejnenia škandálneho videa vraj členovia ochranky netušili, akej hanbe bol predseda vlády počas rozhovoru vystavený. Ich najvyšším šéfom je pritom sám Dačič, ktorý okrem postu premiéra riadi aj rezort vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu