Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Srbský premiér čelí škandálu: Spolupracoval s narkobarónom, ktorý mal aj slovenský pas!

Ivica Dačič
Ivica Dačič (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Srbský premiér Ivica Dačič sa dostal do problémov pre priznané kontakty s mafiánmi. Dačič a jeho najbližší spolupracovník dostali v roku 2008 od skupiny drogového bossa Darka Šariča mobilné telefóny zabezpečené proti odpočúvaniu, informovali dnes srbské noviny Blic.

Zvukové nahrávky a videonahrávky polície pritom protirečia tvrdeniam Bačiča, že nevedel o skutočnej totožnosti človeka, s ktorým vtedy hovoril - že išlo o popredného mafiána, uviedli noviny Informer, citované agentúrou DPA.

Dačič cez víkend dôrazne odmietol predčasné voľby, hoci miestne médiá hovorili o vláde otrasenej až v základoch obvinenia z kontaktov popredných politikov a ďalších predstaviteľov s mafiou. O situácii a budúcnosti vlády bude dnes rokovať vedenie Srbskej pokrokovej strany (SNS), ktorá je najsilnejším subjektom v koalícii.

V uplynulom týždni vyšlo najavo, že polícia má rozsiahle video a audionahrávky ukazujúce, že najmenej jeden bývalý minister, dvaja niekdajší poprední predstavitelia polície a Dačič sa v rokoch 2008 až 2010 dostali do kontaktu s mafiánmi. Dačič sa bránil, že nevedel, že podnikateľ, s ktorým hovorí, je popredným členom skupiny organizovaného zločinu. Políciu obvinil, že ho o tejto skutočnosti ako vtedajšieho ministra vnútra neinformovala.

Darko Šarič získal slovenský pas v roku 2005 na základe manželstva s občiankou Slovenskej republiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu