Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kuriózny problém nemeckej armády: Elitným vojakom začali rásť prsia!

(Zdroj: YouTube)

BERLÍN - U vojakov nemeckej armády zaznamenali kuriózny zdravotný problém. Podľa tamojšieho lekárskeho časopisu viac ako 75 percent členov jednotky Wachbataillon vyhľadalo odbornú pomoc po tom, čo im začali rásť prsia.

Desiatkam vojakov diagnostikovali ochorenie známe ako jednostranná gynekomastia, ktorá podnietila rast prsných žliaz. Ide o nepriaznivý vedľajší efekt cvičenia s ťažkou puškou, pri ktorom si ňou často udierajú do ľavej strany hrude.

Riaditeľ plastickej chirurgie vo vojenskej nemocnici v Berlíne, profesor Bjorn Krapohl, pre German Herald uviedol, že existuje prepojenie medzi vojenským drilom a zväčšením pŕs na ľavej strane.

"Musia zmeniť spôsob výcviku. Konštantné búšenie pušiek do ľavej strany hrudníka je jednoznačne významným faktorom," dodal odborník.

Hovorca armády povedal, že vojaci s týmto ochorením sú "pod medicínskym dohľadom a liečení individuálne". Armáda teraz plánuje výskum jednostrannej gynekomastie a zmenu cvičenia Wachbataillon v prípade potreby.

Oficiálne čísla ukazujú, že zo 211 pacientov mužského pohlavia operovaných kvôli ochoreniu, bolo 35 z tejto elitnej jednotky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu