Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Dievčatko (5) vyhodili zo škôlky: Teroristická hrozba bublifukovou pištoľou Hello Kitty

Bezpečnostné normy dohnané do absurdnosti
Bezpečnostné normy dohnané do absurdnosti (Zdroj: newsitem.com)

NORTHUMBERLAND COUNTY - Päťročné dievčatko z Pennsylvánie bolo suspendované zo škôlky po tom, ako ho učiteľky počuli baviť sa o strieľaní bublín na spolužiačku. Pre svoje okolie vraj totiž predstavovala "teroristickú hrozbu".

Znie to až smiešne, ale v Amerike je možné asi naozaj všetko. Dokazuje to nedávny prípad, kedy tamojší pedagógovia urobili z malého dievčaťa teroristu. Prichytili ho totiž, ako sa so svojou rovesníčkou rozpráva, že by si mohli do škôlky doniesť bublifuk a ostreľovať sa bublinami.

Bublifuk učiteľky vyhodnotili ako vražednú zbraň
Zobraziť galériu (1)
Bublifuk učiteľky vyhodnotili ako vražednú zbraň  (Zdroj: newsitem.com)

Takéto reči vyhodnotili ako teroristickú hrozbu a dievčinu na desať dní vylúčili. Počas tejto doby sa podrobila psychologickému vyšetreniu, ktoré preukázalo, že je úplne normálna. Trest bol preto znížený na dva dni.

Rodičia nemenovaného dievčatka chcú teraz predškolské zariadenie zažalovať, pretože ich svojím neštandardným postupom uviedla do hanby. "Chceli dcérku prihlásiť do inej škôlky, ale nikde ju kvôli jej záznamu nechcú zobrať. Je to absurdné, každý predsa vie, že bubliny sú neškodné a nebolia," uviedol právnik rodiny Robin Ficker pre ABC News.

Škôlka svoje rozhodnutie obhajuje a tvrdí, že im išlo len o zdravie a bezpečnosť detí. Natíska sa však otázka, kedy už komu bublinky ublížili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu