Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Bahamách predávajú lukratívnu nehnuteľnosť: Dieru za 24 miliónov!

Zátoka Blue Hole Bay
Zátoka Blue Hole Bay (Zdroj: Wikipedia)

LONG ISLAND - Jedna z najprestížnejších nehnuteľností na Bahamách nemá nič do činenia s lukratívnou vilou na pláži, ale s veľkou dierou v zemi. Dean's Blue Hole patrí medzi TOP 77 prírodných divov sveta a momentálne je v predaji za cenu 24 miliónov dolárov (cca 18 miliónov eur).

Zátoka Blue Hole Bay o rozlohe 18 hektárov spolu s 54 hektármi pôdy v priľahlom okolí poriadne načrie do peňaženiek prípadných záujemcov. Tento kúsok raja však nie je určený len tak pre hocikoho. Ostrov Long Island na Bahamách patrí medzi úžasnú časť Karibiku a ukrýva 202 metrov hlbokú vápencová dieru, ktorú využívajú extrémni potápači ako svoje cvičisko.

Kým milionári by možno ocenili čarokrásnu krajinu, športovci sa zameriavajú predovšetkým na adrenalínové preskúmavanie jej hlbín a pokúšajú sa pokoriť rekord, ktorý stanovil William Trubridge v roku 2007. Na jedno nadýchnutie sa mu bez akéhokoľvek vybavenia podarilo ponoriť do hĺbky 81 metrov. Pre dosiahnutie svojho cieľa bol ochotný presťahovať sa sem na rok z Nového Zélandu a vyvinul metódu, ktorá ho "dostala až na vrchol".

Hoci je toto miesto mekkou pre podobných dobrodruhov, v mnohých miestnych obyvateľoch vzbudzuje diera strach. Pri potápaní v nej totiž už zahynul nejeden odvážlivec, ako napríklad naposledy 16-ročný chlapec, ktorého telo však nikdy nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu