Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Groteska na ľade: Chceli zachrániť topiaceho sa, sami sa prepadli do vody!

Záchrana topiaceho sa sa zvrtla v reťazovú reakciu
Záchrana topiaceho sa sa zvrtla v reťazovú reakciu (Zdroj: YouTube)

WRIGHTWOOD - Ľudia si počas vianočných sviatkov krátia chvíle prechádzkami v prírode a tí aktívnejší zimnými športami. Tak tomu bolo koncom minulého roka na jednom zamrznutom jazere v Kalifornii. Problém nastal v momente, keď sa jeden muž prepadol do vody. Spustil totiž nečakanú reťazovú reakciu, do ktorej sa nedobrovoľne zapojilo najmenej dvanásť ľudí.

Jazero Jackson Lake v meste Wrightwood sa na Štedrý deň stalo dejiskom úžasnej grotesky. Vďaka mimoriadne chladnému počasiu zamrzlo, čo tamojší obyvatelia využili na to, aby sa na ňom pošmýkali.

Zrejme si ale neuvedomili, že na niektorých miestach nebol ľad ešte dostatočne silný a hrozilo im tak riziko, že sa prepadnú. A to sa aj stalo. Istý muž skončil v ľadovej vode po tom, ako sa zošmykol na jazero z neďalekého svahu.

Kamarát, ktorý sa mu snažil pomôcť, dopadol rovnako. A taktiež ďalší ľudia, ktorí chceli topiacu sa dvojicu ratovať. Tej sa po pár minútach podarilo dostať z vody von, zatiaľ čo ostatní ešte hodnú chvíľu bojovali, aby sa dostali do bezpečia. Nakoniec ich pomocou lán vytiahli von ľudia na brehu. Potom im dali deky, aby sa zahriali. Nikomu sa našťastie nič nestalo.

"Muž, ktorý sa prepadol ako prvý, vraj nevedel plávať. Hneď nato vznikla obrovská panika. Báli sme sa, že sa niekomu niečo stane. Ale chvalabohu všetko dobre dopadlo," uviedol autor videa Mickey Herman.

Groteska na ľade

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu