Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pekná tínedžerka (†14) zomrela a zachránila tým päť životov

Cleo zabila astma
Cleo zabila astma (Zdroj: northwaleschronicle.co.uk)

ANGLESEY - Mnoho rodičov by to zo žiaľu za svojím dieťaťom nedokázalo. Lloydovci z Walesu sa ale zo stratou svojej milovanej dcéry rozhodli aspoň čiastočne vyrovnať tak, že jej orgány darovali tým, ktorí ich potrebujú. Dievčina týmto spôsobom ostala živá v ďalších piatich ľuďoch.

Štrnásťročná Cleo nedávno utrpela silný astmatický záchvat. Počas prevozu do nemocnice navyše dostala infarkt. Lekári robili čo mohli, ale oživiť sa ju už nepodarilo, informoval portál tn.cz.

Smrť dieťaťa je pre každého rodiča tou najstrašnejšou udalosťou, akú si dokážu predstaviť. Hoci Lloydovcov smrť dcéry absolútne zdrvila, rozhodli sa, že jej orgány draujú deťom, ktoré bojujú o život. "Cleo by si to tak tiež určite priala. Vždy myslela na ostatných a mala preto veľa kamarátov," povedala mama Fiona.

Rodina sa teraz snaží upozorniť verejnosť na riziká astmy. "Ľudia toto ochorenie berú dosť na ľahkú váhu. Pravdou ale je, že astma dokáže aj zabíjať, ako sa to bohužiaľ stalo aj v prípade mojej vnučky," dodala babka Val.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu