Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci si potrpia na klasické darčeky: Pozrite, čo najčastejšie kupujeme

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Približne tretina Čechov venuje svojim blízkym pod stromček buď peniaze, alebo rôzne darčekové poukazy. Slováci si pritom potrpia skôr na klasické darčeky.

Venovať ich na Vianoce chce 92 % ľudí na Slovensku a podobne je to aj v Poľsku či Bulharsku. Vyplýva to z telefonického prieskumu spoločnosti Profi Credit, na ktorom sa zúčastnilo 2500 respondentov.
      
"Najobľúbenejšími darčekmi sú v Čechách elektronika a hračky. Tie dáva na Vianoce viac ako polovica našich západných susedov, podobne sú na tom i Poliaci," opísal marketingový riaditeľ pre strednú Európu spoločnosti Profi Credit Ondřej Šmakal.
      
Slováci sú tiež podľa prieskumu veľkým fanúšikom hračiek. Na prvé miesto ich dala až štvrtina opýtaných. "Do obchodu s elektronikou na Slovensku naopak zamieri len 10 % ľudí," dodal Šmakal. Suverénne najviac preferujú hračky Bulhari, takmer polovica z nich robí vianočné nákupy v hračkárstve.
      
Každoročne sa pritom podľa Šmakalu zvyšuje podiel darčekov kúpených cez internet. Zatiaľ čo 14 % Čechov neopustí počas nákupov vianočných darčekov teplo domova, túto formu nákupu využíva len 6 % Poliakov, 4 % Slovákov a Bulhari takmer vôbec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu