Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Príliš reálna pre TV? Reklama so smrťou šokovala divákov!

(Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britská televízna reklama, ktorá ukazuje udusenie muža, sa stala terčom viac ako 140 sťažností divákov. Tamojšie oprávnené orgány však rozhodli, že ju nezakážu.

Reklama organizácie St John Ambulance zobrazuje otca rodiny prechádzajúceho liečbou rakoviny, ktorý síce zákernú chorobu porazí, ale nakoniec sa udusí kúskom jedla, ktorý mu uviazne v krku na grilovacej párty.

Jej odkazom má byť poučenie verejnosti, že až 140 000 ľudí zomrie každoročne preto, že im nikto neposkytol adekvátnu prvú pomoc, ktorá im mohla zachrániť život. Toto číslo zodpovedá počtu úmrtí na rakovinu.

Takýto spôsob upozornenia na dôležitosť prvej pomoci však šokoval mnohých divákov. Jeden z nich na sociálnej sieti napísal, že išlo o najdesivejšiu reklamu, akú kedy videl. Organizácia však trvá na svojom.

"Tragicky zomierame, pretože ľudia nevnímajú nedostatok prvej pomoci ako život ohrozujúci fakt, ale je to tak. Musíme zvýšiť povedomie, že prvá pomoc môže znamenať rozdiel medzi životom a smrťou. A to aj v prípade, keby to mala urobiť takáto šokujúca reklama," uviedla hovorkyňa organizácie.

Reklama na prvú pomoc

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu