Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šok pri prebratí z kómy: Dievčaťu (19) chceli práve zobrať orgány!

Carina Melchiorová Zobraziť galériu (2)
Carina Melchiorová (Zdroj: radio1.be)

AARHUS - Carina Melchiorová (19) z dánskeho Aarhusu sa vrátila späť medzi živých naozaj v poslednej sekunde. Po nezvládnutí zákruty narazila s autom do stromu a upadla do kómy. Na tretí deň po nehode ju lekári chceli vyhlásiť za mozgovo mŕtvu, odpojili ju od dýchacieho prístroja a mala nasledovať príprava na darovanie orgánov. V tej chvíli, ale dievča otvorilo oči a pohlo nohami.

Carina sa momentálne zotavuje v rehabilitačnom centre a dokáže opäť hovoriť aj chodiť. Jej rodičia však nemocnicu v Aarhuse zažalovali, pretože sú presvedčení, že lekári ich dcéru chceli len využiť na orgány. "Tí banditi v bielych plášťoch to jednoducho vzdali schválne skoro, aby získali darcu orgánov," povedal Carinin rozhorčený otec Kim denníku Ekstra Bladet.

Podľa lekárov Carine odumrel mozog. Bol to však veľký omyl.
Zobraziť galériu (2)
Podľa lekárov Carine odumrel mozog. Bol to však veľký omyl.  (Zdroj: dr.dk)

Právnik rodiny Nils Fjeldberg uviedol, že sa Carina stále pýta, či sa ju v nemocnici pokúsili zabiť. "Samozrejme, že je to pre ňu, tak aj pre rodičov veľká trauma. Lekári ich presvedčili, že už sa nedá nič robiť a aby súhlasili s darovaním orgánov," vyjadril sa pre denník.

Nemocnica sa bráni tým, že išlo o nedorozumenie a že z medicínskeho hľadiska bolo všetko v poriadku, pretože Carinu nikdy oficiálne neprehlásili za mozgovo mŕtvu. Rodine sa však ospravedlnila.

Prípad v Dánsku vyvolal veľkú diskusiu o darovaní orgánov a registrovaní darcovia húfne odvolávajú svoj súhlas v obave, že by v prípade, že by sa im niečo stalo, lekári konali prirýchlo. Informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu