Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najsympatickejší drogoví díleri sveta: Takmer je škoda ich zavrieť!

Susan Cooper a Michael Foster Zobraziť galériu (2)
Susan Cooper a Michael Foster (Zdroj: telegraph.co.uk)

LINCOLN - Ešte sa hádam nestalo, aby bolo niekomu ľúto drogových dílerov. Dvojica z Anglicka ale tieto pocity u niektorých ľudí vzbudzuje. Zisk z pestovania marihuany totiž posielala chudobným obyvateľom Kene, ktorí si Britov za ich šľachetnú činnosť veľmi obľúbili.

Michaela Fostera (62) a jeho družku Susan Cooperovú (63) považovali v Keni za ušľachtilých ľudí, ktorí pomáhali biednym. Šesť rokov finačne podporovali napríklad vzdelanie detí či drahé operácie, ktoré by si inak miestni nemohli dovoliť.

Svojrázna dvojica si ale peniaze nezarobila poctivou cestou. Získala ich z predaja "trávy", ktorú pestovala na svojej farme. Tú nedávno náhodne objavil policajt, ktorý zasahoval neďaleko a zacítil čudný zápach.

Najsympatickejší drogoví díleri sveta:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: telegraph.co.uk)

Polícia Cooperovú a Fostera obvinila z pestovania konope a vlastníctva finančnej hotovosti pochádzajúcej z ilegálnej činnosti, ktorá im celkovo vyniesla 400 000 libier (492 000 eur). Súd ich tento týždeň poslal do väzenia na tri roky.

"Je vidno, že sú to ľudia s dobrým srdcom. Na nikoho sa nehnevali, pri zatýkaní sa k policajtom slušne správali a dokonca sa ospravedlnili. Ich jedinou chybou bolo, že si zvolili nelegálny spôsob, ako pomáhať ostatným," povedal po vyhlásení rozsudku prokurátor Jon Dee.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu