Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najväčšie sexuálne nezmysly: Nie je pravda, že pri orále sa nenakazíte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: collegecandy.com)

BRATISLAVA - O sexuálne prenosných chorobách sa traduje mnoho mýtov, z ktorých väčšina nie je pravda. Jedným z nich je napríklad to, že sa môžete nakaziť zo záchodovej misy. Portál Blesk.cz pripravil zoznam tých najväčších "rozprávok", s ktorými sa môžete stretnúť.

1. Nevyliečiteľný je len AIDS/HIV

O tom, že AIDS je nevyliečiteľný, vie snáď už každý. Nie je to však jediná choroba, z ktorej sa nakazený neuzdraví, prípadne sa vám opakovane vráti. Úplne sa dá vyliečiť napríklad kvapavka, syfilis alebo chlamýdie. Naopak je to už so žltačkou typu C alebo genitálnym herpesom, ktorý sa u mnohých ľudí objavuje periodicky.

2. Nakaziť sa môžem aj zo záchodovej misy alebo dosky

Tento mýtus patrí k tým najviac rozšíreným. Podarilo sa ho vyvrátiť americkým vedcom, ktorí odobrali vzorky z verejných toaliet a skúmali ich pod mikroskopom. Zistili, že na štvorcovom centimetri sa nachádza len 49 baktérií, zatiaľ čo napríklad na rovnakej ploche telefónneho slúchadla ich je až 25 000. Okrem toho baktérie pohlavných chorôb sú natoľko slabé, že kontakt s vonkajším prostredím neprežijú.

3. Sex v bazéne je neškodný

Chlór resp. vyššia teplota vody vraj dokáže zničiť všetky choroboplodné zárodky. Neplatí to však v prípade baktérií ani vírusov, ktoré spôsobujú pohlavné choroby a ani spermií. To znamená, že keď budete súložiť v bazéne, môžete sa nakaziť pohlavnou chorobou aj otehotnieť.

4. Pri orálnom sexe mi nákaza nehrozí

Istá štúdia zistila, že orálny sex praktikuje 41 percent ľudí do 25 rokov častejšie, než ten klasický. Mali by mať na zreteli, že týmto spôsobom je možné nakaziť sa kvapavkou, chlamýdiami, genitálnym herpesom aj HIV (hoci tu je riziko menšie ako pri klasickom styku).

5. Keď sa nakazím, hneď to zistím

Tak toto je naozaj nezmysel. Veľa pohlavných chorôb totiž prakticky nemá žiadne príznaky a problémy sa dostavia až po dlhšom čase, keď je už liečba komplikovanejšia. Údajne až štyri pätiny žien nevedia o tom, že majú chlamýdie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu