Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Takto vyzerá pád v rýchlosti zvuku: Pohľad z Felixovej kamery na bruchu!

Pohľad z Felixovej perspektívy Zobraziť galériu (2)
Pohľad z Felixovej perspektívy (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - O nikom inom sa od nedele nehovorí viac, ako o Rakúšanovi Felixovi Baumgartnerovi, ktorý svojím zoskokom zo stratosféry zmenil dejiny. Na internete sa dnes objavilo video, ktoré celú akciu zachytáva z jeho pohľadu. Ľuďom so slabšími povahami by sa pri tom mohla ľahko zakrútiť hlava.

Zábery, pri ktorých sa dostavujú nielen zimomriavky, ale u niektorých z nás aj nevoľnosť, zverejnil server Youtube. Zachytávajú chvíle po tom, ako Felix vyskočil z balóna a voľným pádom smeroval k Zemi. Miestami sa rakúsky rekordman roztočí tak rýchlo, že je až neuveriteľné, že neupadol do bezvedomia.

Takto vyzerá pád v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Baumgatner napokon po šťastnom dopade sám priznal, že mu nebolo všetko jedno. "Štart sa vydaril, ale potom sa to trochu skomplikovalo, pretože som sa začal rýchlo otáčať. Bolo to brutálne, chvíľu som si dokonca myslel, že stratím vedomie," povedal na tlačovej konferencii.

Bývalý vojak rakúskej armády zoskočil v nedeľu zo špeciálneho balóna z výšky viac ako 39 kilometrov. Voľným pádom sa mu podarilo dosiahnuť rýchlosť 1342 kilometrov za hodinu, čím prekonal rýchlosť zvuku. Na projekt Red Bull Stratos, ktorý stál 50 miliónov eur, sa pripravoval päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu