Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

České predvolebné VIDEO baví net: To je samý debil, blbeček, debil, blbeček!

(Zdroj: YouTube)

PRAHA/BRATISLAVA - Krajské voľby v Česku majú svoj prvý zábavný spot s názvom "Přemluv Marthu, přemluv Jirku", ktorý nabáda ľudí k tomu, aby si o kandidátoch najprv niečo zistili a až potom im dali svoj hlas. Mali by tak predísť tomu, aby sa ku korytu zase dostal samý "debil a blbeček". Tieto nelichotivé označenia sú doplnené fotografiami politikov, ktoré sa zobrazujú na kredenci v byte seniorov.

Video mierne paroduje známy predvlaňajší klip hercov Jiřího Mádla a Marthy Issovej a je upútavkou na web, kde si občania môžu prezrieť zatiaľ juhomoravských kandidátov a dať im virtuálne svoj hlas. Informoval český denník Blesk.

Jedným z tvorcov videoklipu je politológ Štěpán Neubauer (30), ktorý študoval aj žurnalistiku a teraz žije v Brne. Viac ako dvojminútovú upútavku natočil s dvoma kamarátmi za jediný deň na chate v stredných Čechách a do hlavných rolí obsadil starších hercov.

"Ak budú po voľbách na krajoch sedieť debili a blbečkovia, bude to preto, že ste volili podľa strán. A je jedno, či volíte ľavicu, alebo pravicu," hovorí v klipe senior, ktorý si potom čistí umelý chrup. Staršia dáma zase nabáda: "Je dôležité, aby ste volili ľudí, o ktorých viete, že zbierajú psie hovienka, že si čistia zuby, že nesmrdia, že sú skrátka normálni!"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu