Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Žije naozaj na Sibíri Yeti? V oblasti videli záhadné postavy!

Vitalij Veršinin Zobraziť galériu (2)
Vitalij Veršinin (Zdroj: iberiantimes.com, youtube)

MOSKVA - Správy o výskyte Yetiho v odľahlých oblastiach Ruska sa v posledných týždňoch množia. Podľa vedcov ich v regióne Kemerovo, ktorý leží na periférii civilizácie, môže žiť až tridsať. Tieto predpoklady potvrdzujú aj slová očitých svedkov.

Prvý prípad sa mal stať pri dedinke Myski. „Sedeli sme v člne a plavili sa riekou, keď sme uvideli divné postavy na brehu," prezradil Vitalij Veršinin, jeden zo skupiny miestnych rybárov.

"Pripomínali ľudí, preto sme na nich zakričali, či nepotrebujú nejakú pomoc. Reagovali tak, že vbehli do krovia a následne si to namierili do kopcov. Pohybovali sa na dvoch nohách a od hlavy po päty ich telo zakrývalo čosi ako srsť. Je vylúčené, že by išlo o medvede, pretože tie dokážu utekať iba po štyroch,“ dodal rybár.

Druhý prípad sa mal prihodiť na brehu rieky Mras-Su. A opäť to boli rybári, ktorí tvrdia, že videli človeku podobné bytosti. Keď im zamávali, tajomné postavy opäť na dvoch nohách rýchlo vbehli do lesa.

Tretíkrát mali pozorovať Yetiho v Národnom parku Šorsky, kde sa mal so snežným mužom stretnúť Sergej Adljakov. „Nech som videl už čokoľvek, medveď to veru nebol. Utekal totiž na dvoch nohách tak rýchlo, že počas toho zlomil aj niekoľko konárov na stromoch svojim obrím telom,“ povedal Sergej.

Najznámejší expert na snežných mužov v Rusku Igor Burcev po týchto posledných svedeckých výpovediach vyhlásil: „V bádaní po Yetim budeme pokračovať pri dedinke Myski. Stane sa tak po medzinárodnej konferencii, ktorá sa v tejto súvislosti na budúci mesiac uskutoční v Moskve. ´Prečešeme´ nový terén, pretože ostatné svedecké výpovede naznačujú, že snežní muži pravdepodobne žijú viac na severe, ako sme predpokladali doteraz,“ dodal Burcev. Informoval portál tvnoviny.sk.

Igor Burcev
Zobraziť galériu (2)
Igor Burcev  (Zdroj: iberiantimes.com, youtube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu