Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Unikátne VIDEO: Tieto vojny sužovali ľudstvo za posledných tisíc rokov!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Vojnové konflikty sú staré ako ľudstvo samo. V našej histórii hádam ešte nebol rok, kedy by sa v niektorej časti sveta nebojovalo. Video, ktoré sa nedávno objavilo na internete, v približne piatich minútach mapuje vojny, ktoré otriasli našimi dejinami.

Záznam sa začína pokojne, no s pribúdajúcimi storočiami stúpa aj počet vojnových konflitktov. Svedkami tých najkrvavejších sa stali ľudia žijúci posledných sto rokov.

Vždy ide o moc, politiku, náboženstvo či nerastné bohatstvo. Jedna krajina sa kvôli tomu snaží ovládnuť druhú, čo sa častokrát končí zbytočnými stratami tisíciek či dokonca miliónov ľudských životov. V posledných desaťročiach prevládajú najmä občianske vojny vo vnútri jedného štátu, kedy proti sebe častokrát stoja bývalí priatelia, susedia či dokonca rodina.

Nasledujúce video vám ukáže, že vojny nás - ľudí, sprevádzajú od nepamäti. Či už ide o križiacke výpravy do Svätej zeme, tridsaťročnú vojnu, občiansku vojnu v Severnej Amerike alebo obe svetové vojny z minulého storočia. Počet obetí, ktoré si jednotlivé konflikty vyžiadali, sú znázornené veľkosťou výbuchu.

Vojny za posledných tisíc rokov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu