Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podrobnosti o najväčšej rómskej bitke poslednej doby: Vznikla aj "hollywoodska" verzia!

Rómski rytieri radu Jedi v akcii
Rómski rytieri radu Jedi v akcii (Zdroj: YouTube)

PRAHA – Scénu rómskej masovej bitky z Čiech, ktorá sa razom stala hitom internetu, videlo už vyše 350 tisíc ľudí. Práve tí prispeli k odhaleniu identity miestnych bojovníkov, ale aj príčiny „palicového“ konfliktu. Susedia dokonca popísali aj najdramatickejšiu časť súboja, ktorá na dvojminútovom videu zachytená nie je. Internetom už koluje aj zábavná paródia bitky so svetelnými mečmi na štýl Hviezdnych vojen. Informovali o tom české médiá.

O nahrávkach zachytávajúcich hromadné bitky v rómskych osadách sme vás informovali nedávno. Odvtedy si už video na život a na smrť mlátiacich sa osadníkov pozrelo vyše 350 tisíc ľudí. Tajomstvom zahalené miesto, na ktorom sa dráma odohrávala, ale aj identita súperiacich bitkárov, tak boli razom odhalené. Čo sa však príčiny konfliktu týka, verzie svedkov sa rozbiehajú. Povráva sa, že hádku mal vyvolať nechcený vzťah dievčaťa s chlapcom. Druhá z variant je však pravdepodobnejšia. „Ja si myslím, že v tom boli peniaze. Počul som, že niekto niekomu ukradol 120 tisíc,“ prezradil jeden zo susedov.

Totožnosť obetí útoku prezradil starosta Horiek u Čáslavi, kde sa dramatický incident odohral. „Stalo sa to asi pred dvoma mesiacmi. Napadnutá rodina tu býva, tí útočníci prišli do obce zrejme z Čáslavi,“ povedal denníku tn.cz. Miestni, na ktorých zaútočila asi desiatka Rómov sú podľa neho slušní občania. Konflikt tak zrejme spustili muži, ktorých príchod na miesto mal priebeh ako zo zlého akčného filmu. „Zrazu prišli pred dom štyri autá a jedno narazilo do škodovky, v ktorej sedeli traja ľudia. Ostatní sa potom kvôli veľkej rýchlosti zrazili medzi sebou,“ popísal tragikomickú scénku jeden zo susedov.

Rozruch, ktorý však video nezachytilo, vyvrcholil požiarom. „Škodovka hneď potom začala horieť,“ dodal sused. Z áut následne povyskakovalo asi dvadsať Rómov a nasledovala bezhlavá ruvačka, ktorá je už zo záberov obľúbeného videa známa. Chaos panujúci medzi bitkármi popísal jeden zo svedkov veľmi výstižne. „Trvalo to asi hodinu a pol a v tom zmätku sa nedalo vôbec rozoznať kto je kto,“ spomína si.

Po brutálnych kopancoch a úderoch palicami skončili niektorí z účastníkov v nemocnici. Obete sa údajne zo strachu z domu na dva týždne odsťahovali. „Máme strach, vieme prečo sa to stalo, ale nič nepovieme. Bojíme sa, aby neprišli znovu,“ mlčia miestni. Domov sa neskôr vrátili a v obci je od osudného dňa údajne pokoj.

Mnoho ľudí, ktorí bojovné video videli, násilie v ňom pobúrilo, iných naopak pobavilo. Len pár dní po jeho uverejnení sa totiž na internete objavila aj paródia. Autori zábavného videa dali do rúk zúriacich Rómov miesto palíc farebné svetlené meče a dramatická scéna tak pripomínala skôr ďalšiu epizódu obľúbenej ságy Hviezdne vojny.  

Pozrite si pokračovanie kultového filmu Hviezdne vojny z osady

 

Pôvodné video masovej rómskej bitky na ulici


Hviezdnymi vojnami sa inšpirovali aj Srbi a svetelné meče dali do rúk starčekom. Vtipná nahrávka je na internete tiež veľmi obľúbená. Za pár mesiacov si srbských rytierov rádu Jedi pozrelo až vyše 220 tisíc ľudí.

Ďalšia z paródií tiež stojí za pozretie

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu