Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prečo pracovať? Rodina nezamestnaného chlapíka dostane 37-tisíc ročne!

Paulovi sa do práce nechce. Veď aj načo.
Paulovi sa do práce nechce. Veď aj načo. (Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Nezamestnaný britský otec, ktorého rodina dostane takmer 30 000 libier (cca 37 290 eur) ročne na dávkach, sa pochválil: "Prečo by som mal pracovať?" A na tomto životnom postoji sa mu nezdá vôbec nič divné.

Paul Tolley (54) a jeho manželka Amanda (28) berú 29 472 libier ročne na dávkach, čo predstavuje o 3000 libier viac ako priemerná mzda vo Veľkej Británii. Otec šiestich detí pritom nevidí nič zlé na tom, že ich nájom za štvorizbový dom v prímorskom mestečku Southend platí štát.

Pár má spolu štyri deti vo veku od troch do siedmich rokov a mesačne dostáva 2 456 libier ako podporu v nezamestnanosti, príspevok na nájom, prídavky na deti a rôzne daňové úľavy.

Paul nepracuje od roku 1996, kedy utrpel zranenie chrbta, ale peniaze aj tak vyhadzuje doslova von oknom. Jeho dlhy predstavujú tisíce libier, ktoré použil na svoju búrlivú svadbu, či vianočné darčeky pre svoje početné potomstvo. Na každé dieťa obetoval sumu 100 libier.

Okrem toho bol vyzvaný, aby vrátil 7 000 libier, ktoré poberal ako príspevok na invaliditu. Úrady ho totiž pristihli pri kladení trávnika a dvíhaní ťažkých predmetov.

Aj napriek tomu sa Paul, ktorý ma dve staršie deti z predchádzajúce vzťahu, chváli: "Prečo by som mal pracovať, keď môžeme žiť z dávok?" A vôbec nemá dojem, že by nejako zneužíval systém. "Táto vláda nerobí dosť preto, aby nejako zatočila s tými, čo podvádzajú na benefitoch a ja si nemyslím, že som jeden z nich."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu