Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Facebook Stories: Chcete vedieť, s kým sa najviac kamošia Slováci?!

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Najznámejšia sociálna sieť spustila minulý mesiac (staro)novú aplikáciu Facebook Stories s podtitulom "ľudia používajúci Facebook nezvyčajným spôsobom". Vďaka nej sa môžeme prostredníctvom vytvorených priateľstiev dozvedieť, ktoré krajiny majú k sebe najbližšie. A to aj s vysvetlením, prečo je to tak.

V prípade Slovenska nikoho neprekvapí, že najviac priateľstiev udržiavame práve s našimi západnými susedmi Čechmi. Podľa "A Closer Look" (Bližšieho pohľadu), ktorý na interaktívnej mape objasňuje historické, ekonomické, jazykové a kultúrne príčiny týchto vzťahov, je za tým spoločný štát, v ktorom naše národy žili od konca prvej svetovej vojny až do roku 1993, kedy prišlo k rozdeleniu.

Medzi ďalšie krajiny, s ktorými máme najpočetnejšie priateľstvá patria Maďarsko, Rakúsko, Veľká Británia a Írsko, čo je zrejme spôsobené migráciou Slovákov za prácou na Britské ostrovy.

Okrem hľadania zamestnania však príčinami najsilnejších väzieb sú v globále napríklad útek pred násilím, následné nadväzovanie vzťahov a udržiavanie starých. Ekonomické väzby prostredníctvom obchodu alebo investícií. Či neustále prepojenie národov s bývalými kolonizátormi, ktoré trvá dodnes.

Ak máte záujem zistiť, kto sa s kým priatelí, viac informácií nájdete práve na Facebook Stories. Aplikácia vychádza z údajov Svetovej obchodnej organizácie WTO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu