Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Cvičenie afganskej armády: Rakety odpaľujú ako v animákoch!

(Zdroj: liveleak)

KÁBUL - O tom, že škodoradosť je najväčšia radosť a nikto učený z neba nespadol, svedčí aj najsledujúce video, ktoré je už síce staršieho dáta, ale opätovne sa iba pred tromi dňami objavilo na portáli LiveLeak. Diváci sú z neho stále takí nadšení, že za krátky čas si ho prezrelo už vyše 100 tisíc užívateľov. Veď prečo sa nepobaviť na nešikovnosti vojaka v Afganistane, ktorý v panike odhodí protitankovú strelu a ohrozí tak životy všetkých v okolí.

Pointa záznamu je už na prvý pohľad veľmi jednoduchá a o to pre niektorých zaujímavejšia. Štyria afganskí vojaci, ktorým cvičiteľ vydáva posledné pokyny, stoja na odpaľovacej čiare a mieria na terč v diaľke. Pokým prvým dvom sa ich úloha podarí úplne bez problémov, muž stojaci najďalej od kamery má zrazu akési ťažkosti. Keďže sa mu jeho protitanková strela zasekne, netuší, čo robiť, a tak ju jednoducho zahodí za seba. Práve v tej chvíli vystrelí posledný z vojakov, takže to na záberoch vyzerá, ako keby jeho zbraň nakoniec vypálila. Nie je to však tak.

Aj napriek tomu, že sa nikomu nič nestalo, už podľa nešťastného zvolania "holy crap" v angličtine zaznievajúceho spoza kamery, aj laikovi veľmi rýchlo dôjde, že toto nebola štandardne zvládnutá situácia. Vojak by mal totiž ovládať, že aj po zlyhaní zbrane má zostať mieriť na terč a nie ňou ohroziť všetko živé naokolo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu