Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hodinový olympijský plač: Šermiarka sa zosypala po verdikte rozhodcov!

Sim verdikt rozhodcov pripravil o možnú zlatú medailu Zobraziť galériu (4)
Sim verdikt rozhodcov pripravil o možnú zlatú medailu (Zdroj: now.msn.com)

LONDÝN - Kórejka Sim A Lam, ktorá svoju krajinu reprezentuje v šerme, nebude na londýnsku olympiádu spomínať v najlepšom. Rozhodcovia ju totiž podľa všetkého poškodili, kvôli čomu nakoniec nepostúpila do finále. Jej sklamanie bolo obrovské, po zápase preplakala celú hodinu.

Je to jedno z najkontroverznejších rozhodnutí v histórii olympijského šermu. Do konca semifinálového duelu medzi Sim A Lam a Nemkou Britto Heidemannovou ostávala jediná sekunda. Stav bol 5:5, čo bola výhoda pre Kórejku, pretože Nemka musela bezpodmienečne útočiť.

V hale by sa dalo napätie krájať. Časomiera sa rozbehla a súperky sa zasiahli zároveň. Stav stretnutia sa nemenil. Napínavý súboj pokračoval ďalej. Sim A Lam sa sťažovala na postavenie súperky; zdalo sa jej, že stojí príliš blízko.

A potom to prišlo! Nemka zaútočila, prišiel ďalší súboj, na ukazovateli svietilo rovnaké skóre a čas vypršal. V tejto chvíli mal zápas skončiť a do finále mala postúpiť Kórejka. To sa ale nepáčilo rozhodcom, ktorí do zápasu opäť zasiahli. Z nepochopiteľných dôvodov čas vrátili o ďalšiu sekundu späť. Lam začala protestovať, jej tréner sa tiež poriadne rozohnil a mával rukami na všetky strany. Nemka rozhodenú psychiku súperky využila vo svoj prospech, zasiahla ju a šla do finále.

Kórejská výprava okamžite podala protest. Šermiarky nervózne postávali a čakali, až padne konečný verdikt. Ten padol za dlhých tridsať minút a do boja o zlato poslal Nemku.

Kórejka sa po ňom psychicky zosypala, rozhodcovia ju totiž pripravili o najlepší výsledok v jej kariére. S hlavou v dlaniach sedela niekoľko desiatok minút na športovisku a plakala. "Nie je to spravodlivé, ten úder prišiel po uplynutí doby, mala som vyhrať ja," povedala médiám zdrvená Sim.

Hodinový olympijský plač: Šermiarka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: now.msn.com)

O niekoľko minút neskôr nastúpila do súboja o bronz so svetovou jednotkou Sun Jü-ťie. Aj keď ju celé publikum nadšene povzbudzovalo, nakoniec prehrala. Nuž, aj takéto smutné športové osudy píše tohtoročná letná olympiáda v Londýne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu