Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Úspešný Hyundai i30 predstavil mladšieho, ale väčšieho brata - kombi

Hyundai i30 Zobraziť galériu (3)
Hyundai i30

Modelový rad i30 novej generácie je najlepším príkladom produktovej stratégie značky Hyundai zameranej na Európu, ktorá oslovuje čoraz väčší počet európskych zákazníkov. Teraz značka predstavuje v tomto modelovom rade verziu kombi, ktorá ďalej zvýši jeho atraktivitu v Európe.

Elegantné kombi využíva rovnaké motory a podvozok ako päťdverový hatchback i30 novej generácie, no má dlhšiu karosériu, ktorá umožnila výrazne zväčšiť objem batožinového priestoru. Kombi má oproti päťdverovému hatchbacku o 30 mm väčšiu výšku, čím sa zvyšuje úžitková hodnota karosérie. Praktickú využiteľnosť kombi zvyšuje sklopné operadlo zadného sedadla, umožňujúce vytvoriť nákladný priestor s plochou podlahou a maximálnym objemom 1.642 litrov pri naložení po strop. Základný objem batožinového priestoru 528 litrov patrí k najväčším v segmente kompaktných kombi.

Kombi Hyundai i30 má rovnaké pohonné jednotky ako hatchback. Na výber rozšírená ponuka šiestich motorov – tri naftové a tri benzínové – so zväčšeným výkonovým rozpätím od 66 kW (90 k) do 95 kW (135 k).  Každý motor sa štandardne dodáva so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Dizajn inšpirovaný prírodou  - rovnako ako základný päťdverový model aj kombi má prednú časť karosérie s charakteristickou šesťuholníkovou maskou chladiča lemovanou typickými reflektormi. Od stredného stĺpika smerom dozadu sa línia strechy je pretiahnutá ďalej dozadu a nad zväčšeným batožinovým priestorom sa znižuje, čo dodáva dynamiku bočnému profilu karosérie. Výška kombi i30 je oproti predchodcovi zmenšená o 20 mm, čím sa vytvára atletický profil karosérie. Oproti kombi i30 predchádzajúcej generácie je nový model o 10 mm dlhší.

Veľkorysé vybavenie ‘o triedu vyššie’ - vyhotovenie kabíny a vybavenie novej generácie modelu i30 sú inšpirované vysokým štandardom modelového radu strednej triedy i40. Hyundai i30 má už v štandarde bohatú výbavu - výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, sklopné zadné operadlo delené v pomere 60/40, autorádio s RDS a CD-prehrávačom kompatibilným s formátom MP3, 6 reproduktorov, vstupy Aux a USB pre mobilné digitálne prehrávače vrátane prehrávačov iPod, ako aj palubný počítač, ABS, ESP, asistent pre rozjazd do kopca.

Vo vyšších výbavách nájdete inteligentný elektronický kľúč Smart Key s tlačidlom na štartovanie/vypínanie motora, elektricky 10-smerovo nastavovateľné sedadlo vodiča, vyhrievanie predných sedadiel, elektrickú parkovaciu brzdu a tempomat s funkciou obmedzovača rýchlosti, dvojzónovú automatickú klimatizáciu a vylepšený združený prístroj s monitorom TFT Supervision Cluster, ktorý poskytuje vodičovi množstvo doplnkových informácií v optimálnom zobrazení. 

Bezpečnosť na úrovni 5 hviezdičiek - bezpečnostné prvky montované do kombi i30 novej generácie posilnia vynikajúcu úroveň značky Hyundai v oblasti bezpečnosti. Päťdverový hatchback získal maximálne hodnotenie 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP, kde dosiahol najlepší výsledok v triede 90 % v kategórii ochrany detí.

Jedinečné záruky jedine s modelmi Hyundai  - ako výraz dôvery v dlhú životnosť a kvalitu svojich produktov Hyundai poskytuje zákazníkom v Európe transparentný program záruky a popredajných služieb Päť rokov záruky a výhod. Tento jedinečný komplet v rámci automobilového priemyslu zahŕňa päťročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov, päťročnú cestnú asistenčnú službu a päť rokov zvýhodnených prehliadok technického stavu.

Model i30 novej generácie slávy úspech v celej Európe ale aj na Slovensku, kde od svojho uvedenia na trh 3 mesiace po sebe stal najpredávanejším modelom v segmente. Ambície poraziť konkurenciu ma aj kombi verzia, ktorá poskytuje zákazníkom vylepšený dizajn, lepšie výkony, vyššiu dynamiku, bohatšie vybavenie už v štandarde, ako aj nižšiu spotrebu paliva a emisie a to všetko už od 13 190 €. Hyundai i30 novej generácie je najnovším modelom predstaveným pod novým sloganom značky – Nové myslenie. Nové možnosti.

Viac informácií o modeli Hyundai i30 nájdete na www.hyundai.sk.

-reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu