Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Dievčatko (3) má trikrát väčšiu hlavu ako dospelý človek!

Trojročné dievčatko je pripútané k posteli.
Trojročné dievčatko je pripútané k posteli. (Zdroj: The Sun)

BOGOR - Dilla Anargia Adillaová z indonézskeho Bogoru trpí ochorením, pri ktorom dochádza k hromadeniu mozgomiešneho moku a vo svojich troch rokoch má hlavičku trikrát väčšiu ako dospelý človek. Jej chudobní rodičia nemali na včasnú liečbu peniaze a v súčasnosti jej už nedokážu pomôcť ani lekári.

Hydrocefalus postihol Dillí, ešte keď bola v maternici. Po narodení však mala hlavu zväčšenú iba mierne a pomohol by jej chirurgický zákrok, na ktorý však rodičia nemali financie. Bez odbornej starostlivosti jej hlavička narástla natoľko, že v najširšom mieste od ucha k uchu podľa denníka Daily Mail meria neuveriteľný meter.

V troch rokoch Dilla zvládne povedať len niekoľko základných slov. K tomu má rozmazané videnie a navyše je pripútaná na lôžko. Je plne odkázaná na opateru matky Puspity (28) a otca Azwara (31). Nielen psychickou oporou je jej aj sedemročná sestra Fazira.

Dievčatko je momentálne vo vážnom stave a začína výrazne slabnúť. Lekári sa však zdráhajú vykonať operáciu. Rodičom preto neostáva nič iné iba dúfať v zázrak.

"Od chvíle, kedy som sa pred jej narodením dozvedela o jej postihnutí, postavila som sa k tomu čelom. Keď sa ale pozerám, ako veľmi moja dcéra trpí, trhá mi to srdce. Neviem, či toto ochorenie prežije, pretože potrebuje špecializovanú a intenzívnu starostlivosť. Lekár mi povedal, že nemôžu Dillí operovať...," uviedla nešťastná matka.

"Viem, že mi Boh zoslal Dillí, aby som sa o ňu celým svojím srdcom starala. Nemáme istotu, že sa stane zázrak, môžeme sa len modliť a zvyšok je na Bohu," dodala v rozhovore pre médiá Puspita.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu