Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dojemné VIDEO: Delfín ukázal lásku k mŕtvemu mláďaťu!

Matka sa nechce svojho mŕtveho potomka vzdať
Matka sa nechce svojho mŕtveho potomka vzdať (Zdroj: YouTube)

ČCHIN-ČOU - Turistom na mori neďaleko prístavu Čchin-čou na juhu Číny sa minulý víkend naskytol veľmi dojímavý pohľad. Zazreli samicu delfína, ako nadvihuje nad hladinu svoje mŕtve mláďa. Matka sa zjavne od svojho potomka nevedela odlúčiť.

"Malý delfín nežil už dva alebo tri dni, samica ho ale dňom i nocou nadnášala. Turistov aj nás to veľmi dojalo. Rovnako ako ľudia, aj delfíny majú city. Taká materská láska je ušľachtilá a dojemná," uviedol pre televíziu NDT rybár menom Su.

Prírodovedci sa s podobnými prípadmi, kedy delfíny napríklad aj niekoľko dní nadnášali svoje mŕtve mláďatá, už v minulosti stretli niekoľkokrát. Napríklad v roku 2007 to zdokumentoval taliansky prírodovedec Joan Gonzalvo z výskumného inštitútu Tethys.

O rok neskôr sa potom Gonzalvo stretol s prípadom, kedy delfíny dvíhali umierajúce mláďa k hladine a zúfalo okolo krúžili: "Podľa mojich hypotéz chorému zvieraťu robili spoločnosť a podporovali ho. Dopredu predpokladali, že smrť pravdepodobne príde, a boli na to pripravené."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu